Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Een shotje leefstijl | Jacqui van Kemenade

Verhoog je weerstand met tips van huisarts Jacqui van Kemenade

Je leefstijl doet wonderen voor je gezondheid. De meeste mensen zijn er op hun eigen manier mee bezig. Het is een populair onderwerp, maar wat houdt het nu eigenlijk in? In ‘Een shotje leefstijl‘ komen alle pijlers van een gezonde leefstijl voorbij: bewegen, slaap, eten en drinken, maar ook ontspanning en omgeving. Het boek gaat in op de relatie tussen wat je eet en je gewicht, de gezonde bacteriën in je darm en je weerbaarheid. In tegenstelling tot het eerste boek ‘Leefstijl op recept’ van Jacqui van Kemenade is ‘Een shotje leefstijl‘ super praktisch om zelf aan de slag te gaan met je leefstijl in het dagelijks leven.

Lees ook: Leefstijl op recept

De grote leefstijlquiz

Een shotje leefstijl begint met de grote leefstijlquiz. De quiz bevat vragen over aandoeningen, beweging, slaap, spanning, voeding, zingeving en omgeving en geluk. Aan de vragen zijn punten gekoppeld, waarmee je punten kunt ‘scoren’. Aan de hand van de score kun je bekijken op welke pijlers je nog kunt verbeteren. Je hoeft de quiz natuurlijk niet te doen. In het boek wordt er vervolgens niet meer ingegaan op de (resultaten van) de quiz. De bedoeling van de quiz is om je nieuwsgierigheid te prikkelen en te laten zien dat leefstijl meer is dan minder eten en meer bewegen. Je doet het uiteindelijk voor jezelf.

Een shotje leefstijl op jouw manier

De titel van het boek vind ik geniaal bedacht. Doe mij maar heel veel shotjes leefstijl. En die geeft Jacqui van Kemenade je ook in dit boek. Dit boek bevat naast veel informatie ontzettend veel bruikbare tips. Je kunt de tips direct in de praktijk brengen. De onderbouwing is prettig, want kennis van de achterliggende reden om iets te doen, kan helpen om de gezonde keuze vanzelfsprekend te maken. Geen mens is hetzelfde en dus ook geen leefstijl. Natuurlijk zijn er principes die voor de meeste mensen gelden, maar gezond leven blijft een persoonlijke zoektocht. Fijn dat dit ook wordt benadrukt. Met dit boek kun je direct zelf aan de slag met je leefstijlverandering. Je hoeft geen stappenplan te volgen, maar maak een keuze wat bij jou past uit de vele tips die Jacqui je geeft. Jacqui’s passie voor gezond leven spat er vanaf en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Laat je vooral inspireren!

Koop ‘Een shotje leefstijl’ bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Een shotje leefstijl
Jacqui van Kemenade
Scriptum
ISBN 9789463192330

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo