Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Downdraft pannen van BergHOFF

Na een verbouwing van een paar maanden, kunnen we eindelijk genieten van onze droomkeuken. Ik voel me een ware keukenprinses en geniet met volle teugen van alle luxe. Zo hebben we gekozen voor een afzuigmechanisme in onze kookplaat. In eerste instantie vond ik het idee van mijn man maar een overdreven luxe gadget. Ik had me er eigenlijk ook helemaal niet in verdiept. Al gauw gaf ik mijn man gelijk. Het grootste voordeel van deze kookplaat is natuurlijk dat je niet meer tegen een traditionele afzuigkap aan hoeft te kijken, het zorgt voor meer licht en bewegingsvrijheid. Bovendien is het makkelijker schoon te maken.

Stoom en kookluchten worden naar beneden geblazen

Onze oude pannen zijn niet meer geschikt voor in onze nieuwe keuken. Laat ik dat nu hélémaal niet erg vinden, want de Belgische producent BergHOFF heeft speciale pannen ontwikkeld die geschikt zijn voor kookplaten met een afzuigsysteem. Deze pannen zijn beter bekend als Downdraft pannen, waarbij de wasem naar beneden vrijkomt. Zo wordt de afzuiging op de kookplaat beter bereikt, omdat de stoom en kookluchten als het ware naar beneden worden geblazen. Maar deze pannen hebben ook andere voordelen. Zo kun je gemakkelijker het kookvocht afgieten doordat de opening zich onder de deksel bevindt. Je hoeft dus niet de deksel schuin op de pan te zetten, waarbij je het risico loopt dat de deksel eraf schiet en je je handen brandt aan de hete pan of deksel.

Robuust met een industriële uitstraling

De BergHOFF Downdraft serie bestaat uit een sauspan (2,8L), drie kookpannen (4,2L, 5,7L en 8,8L) en twee braadpannen van 24cm en 28cm. Wat mij meteen opvalt aan deze prachtige pannen is het fraaie design. De pannen zien er robuust uit met een moderne, industriële uitstraling. Het zijn superstoere pannen die meteen in het oog springen. Het is gewoon een lust voor het oog en maakt het koken extra leuk. Het zijn ruime pannen. Erg fijn, aangezien ik voor een gezin van vier kook.

Het RVS van de pannen is van hoogwaardige kwaliteit en de pannen zijn opgebouwd uit meerdere lagen wat een optimale warmtegeleiding garandeert. De deksel en handvatten worden niet warm. Je hoeft dus geen pannenlappen te gebruiken. Dit maakt de pannen super gebruiksvriendelijk, maar ook veilig voor de kinderen. Bovendien zijn de pannen vaatwasserbestendig en geschikt voor alle kookplaten, afzuigkappen en afzuigsystemen.

Koken is een feestje

Koken met een downdraft afzuigsysteem in de keuken is ideaal, maar het gebruik van de juiste pannen is wel een must! De downdraft pannen dragen zeker bij aan een comfortabele en plezierige kookervaring. koop je bij Downdraft Pannenshop tegen scherpe prijzen en zonder verzendkosten. Downdraft Pannenshop is specialist in pannen voor inductie. Je vindt hier niet alleen de BergHOFF Downdraft serie, maar ook teppanyaki en inductie grill(platen). Alle artikelen zijn gegarandeerd van de beste kwaliteit en speciaal uitgezocht om optimaal te werken op inductie. Bovendien profiteert je altijd van gratis verzending en een razendsnelle levering.

Lees ook: Een nieuwe keuken of renovatie?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo