Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

De badkamer van je dromen

luxe badkamer met gouden kraan

De badkamer van je dromen ziet er voor iedereen anders uit. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en daarom zijn badkamers verkrijgbaar in talloze stijlen. Gelukkig kun je badkamers samenstellen zoals jij wilt. Kies je voor praktisch in verband met kleine kinderen of ga je voor trends en de nieuwste technische snufjes? Een vrijstaand bad, een regendouche met massagefunctie en gouden kranen. Of ga je voor een landelijk met sierlijke kranen en een vrijstaand bad op pootjes.

Diverse badkamerstijlen

Mijn buurvrouw heeft mij onlangs verteld dat ze op het punt staat om haar badkamer te renoveren. Ze vergeleek haar huidige badkamer met een gevangenis. Een plek waar je zo snel mogelijk weg wilt. De vloer, de muren en de douche waren voorzien van witte tegels en de verlichting leek wel een tl-buis. De ruimte was inderdaad kaal en onpersoonlijk. Op basis van de foto’s kon ik haar geen ongelijk geven. Natuurlijk werd ik nieuwsgierig wat wel haar stijl is.

Laat je inspireren

Ze vertelde mij dat ze al volop badkamer inspiratie heeft opgedaan. In tegenstelling tot haar huidige badkamer wil mijn buurvrouw graag dat de badkamer warmte en comfort uitstraalt. Natuurtinten en natuurlijke materialen geven een warme uitstraling, waarbij lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijke uitstraling. Wij hebben gekozen voor een houten wastafelmeubel en kast. Hout geeft een welness uitstraling. Bij warmte en comfort denk ik overigens niet alleen aan het gebruik van kleur en materialen, maar ook het gebruik van accessoires en verlichting. Zo’n felle tl-buis doet toch niemand goed in de vroege ochtend?

Om rust te creëren vind ik de mogelijkheid tot het opbergen van spullen belangrijk. Dan slingert ten minste niet alles rond. We hebben dan ook in onze badkamer gekozen voor een inbouwkast. Het is heerlijk om alle spulletjes op te kunnen bergen. Je weet wat ze zeggen, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Van koude voeten op een natte badkamervloer word ik niet blij. Met een badmat van goede kwaliteit geef je niet alleen warmte aan je voeten, maar ook aan de uitstraling van je badkamer.

Voel je thuis in je badkamer

Zo zie je maar dat slechts met een paar elementen al diverse keuzes ontstaan. Natuurlijk hoef je je niet vast te houden aan een bepaalde stijl. je kunt ook verschillende stijlen combineren. En zo jouw unieke stijl ontwikkelen. Van een moderne badkamer, zoals in een hotel, kan ik enorm genieten. Strakke kranen, een regendouche en grote reliëftegels maken de ruimte modern. In de badkamer van je dromen zou je je thuis moeten voelen, zodat je je ook echt kunt ontspannen.

Lees ook: Je huis verduurzamen met dubbel glas

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo