Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews / Wintersport

Met de auto op wintersport

alpen in de avond

Ga je binnenkort op vakantie naar de sneeuw met de auto? Dan moet je nu al goed nadenken wat je allemaal nodig hebt voor de reis. Met de juiste voorbereiding zorg je ervoor dat de auto net zo klaar is voor de wintersport als jijzelf. Maar wat heb je precies nodig om ervoor te zorgen dat je reis naar de sneeuw soepel verloopt?

Winterbanden

De banden zijn het belangrijkste onderdeel van een veilige reis naar de sneeuw. De winterbanden zijn hierbij onmisbaar. Ze zijn speciaal ontworpen om grip te bieden in koude weersomstandigheden en op gladde wegen. Met een dieper en complexer profiel dan gewone banden, wat helpt bij het afvoeren van sneeuw en water, verminderen ze de kans op slippen. In veel Europese landen zijn winterbanden daarom zelfs wettelijk verplicht tijdens de wintermaanden. Zorg er dus voor dat je jouw auto op tijd naar de garage brengt om de gewone banden te verwisselen voor winterbanden zodat je zorgeloos op reis kunt gaan.

Sneeuwkettingen

Een ander essentieel onderdeel voor je auto tijdens de wintersportreis zijn de sneeuwkettingen. Vooral in bergachtige gebieden, waar sneeuw en ijs de wegen onbegaanbaar kunnen maken, bieden ze de noodzakelijke extra tractie. Sneeuwkettingen worden rond de banden van je auto gelegd en bijten zich vast in de sneeuw en het ijs waardoor je veilig kunt blijven rijden, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Let ook op dat het in sommige landen verplicht is om altijd een sneeuwketting bij je te hebben in de auto.

Een ander alternatief voor traditioneel sneeuwkettingen zijn sneeuwsokken. Dit zijn stoffen hoezen die je eenvoudig over je banden heen kan trekken voor extra grip. Ze zijn gebruiksvriendelijk en nemen minder ruimte in beslag in de auto op weg naar de wintersport.

Skiboxen

Veel mensen nemen graag hun eigen ski’s of snowboards mee naar de wintersport. Ze nemen alleen erg veel ruimte in beslag in de auto. Skiboxen zijn daar een geweldige oplossing voor. Deze boxen bieden niet alleen extra opbergruimte, maar helpen ook om je auto georganiseerd en minder vol te houden. Dit draagt bij aan een veiligere rit. Skiboxen worden op het dak van je auto gemonteerd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. In vergelijking met gewone dakkoffers zijn ze aerodynamisch ontworpen om de invloed op het brandstofverbruik te minimaliseren.

IJskrabber en sneeuwborstel

Zichtbaarheid is cruciaal voor veilig rijden, vooral in de winter. Zorg er daarom voor dat je altijd een goede ijskrabber en sneeuwborstel bij de hand hebt. Met een ijskrabber kun je bevroren ruiten effectief schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat je goed zicht hebt tijdens het rijden. Heeft het in de nacht flink gesneeuwd? Dan is een sneeuwborstel perfect voor het snel en effectief verwijderen van sneeuw van je auto. Denk hierbij aan plekken zoals het dak, de motorkap en de ramen. Kies voor een ijskrabber en sneeuwborstel van goede kwaliteit die comfortabel zijn in gebruik en daarnaast ook bestand zijn tegen de barre winterse omstandigheden.

Warmtebenodigdheden

Vergeet geen dekens, handschoenen en mutsen mee te nemen voor in het geval van nood. Het kan gebeuren dat je vast komt te zitten met je auto in de sneeuw of dat je lang moet wachten in de kou. Deze warmtebenodigdheden kunnen dan van levensbelang zijn. Overweeg ook om handwarmers mee te nemen. Dit zijn kleine zakjes die je handen warm houden en gemakkelijk in je jaszakken passen.

Startkabels

Startkabels zijn ook een onmisbaar onderdeel van je reis naar de wintersport. De koude temperaturen kunnen namelijk een sterke invloed hebben op de batterij van je auto waardoor de kans op een lege batterij toeneemt. Met een set betrouwbare startkabels in je auto ben je voorbereid op dit soort situaties. Zorg ervoor dat je van tevoren goed weet hoe je de kabels veilig gebruikt. Een verkeerde aansluiting kan schade aan de auto veroorzaken. Raadpleeg eventueel de handleiding van je auto voor specifieke instructies.

Veilig de weg op

Door je goed voor te bereiden voor de reis naar de sneeuw kun je ervoor zorgen dat de reis goed en veilig verloopt. Doe van tevoren ook wat onderzoek naar de wettelijk verplichte onderdelen in je auto in het land waar je naar toe gaat. Vergeet ook zeker niet een ijskrabber, een sneeuwborstel, warmtebenodigdheden en startkabels mee te nemen. Zo kan je veilig de weg op!

Lees ook: Wat is een goede ski jas?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo