Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

AirBadminton

airbadminton

Overal in Nederland staan tafeltennistafels, glijbanen, schommels of doeltjes voor een partijtje voetbal. Maar een net om te badmintonnen ontbreekt in het straatbeeld. Toch nemen zo’n 400.000 Nederlanders jaarlijks wel eens een badmintonracket in de hand. Maar zo vanzelfsprekend als de glijbaan, tafeltennistafel of voetbaldoeltjes zijn badmintonnetten in de openbare ruimte niet.

Om de badmintonsport op de kaart te zetten, is een nieuwe manier van badmintonnen bedacht: AirBadminton. Het lijkt verdacht veel op de ‘gewone’ variant, maar het is toch wat anders. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe, minder wind gevoelige, shuttle ontwikkeld, waardoor het makkelijker is om buiten te spelen.

AirBadminton speel je altijd en overal

AirBadminton is een dynamische outdoor sport en een variant op het klassieke badmintonspel. Het is voor alle leeftijden en wordt gespeeld waar en wanneer je maar wilt. Deze sport kun je spelen op verschillende ondergronden in parken, tuinen, speeltuinen, stranden of gewoon op straat. Het kan relaxed met zijn tweeën, actief met zijn vieren en zelfs spectaculair met z’n zessen. AirBadminton draait om snelheid, reactievermogen en conditie.

Om de outdoor game AirBadminton te spelen heb je alleen een tegenstander, een racket, een AirShuttle en je eigen creativiteit nodig. Pak een stuk krijt om het speelveld te tekenen of leg wat spullen in de hoeken. Kijk bij het opzetten van je speelveld even naar de windrichting. Wel zo eerlijk als beide teams zijwind hebben. Gebruik vervolgens een AirBadminton net, een heg een schutting of misschien wel een bankje om de AirShuttle overheen te spelen! De AirShuttle is speciaal ontworpen om buiten te gebruiken en is daarmee beter bestand tegen de wind. Hierdoor is AirBadminton geschikt om outdoor te spelen.

Lees ook: Skicursus voor kinderen

Hoe speel je AirBadminton?

Voordat je probeert om een punt te maken met een goede smash is het goed om even bij de spelregels stil te staan. En die zijn heel simpel. Je hebt een speelveld nodig. Je kunt bijvoorbeeld lijnen tekenen op straat of op alle hoeken van het veld wat spullen leggen. Als je niet beschikt over een AirBadminton net dan kun je een touwtje spannen of gebruik maken van een heg of schutting als net om de kanten van het veld te verdelen. Tot slot, maak gebruik van de speciale AirShuttle zodat je optimaal kunt spelen!

Als je er klaar voor bent kun je in een “best of 5 games” winnen door als eerste 11 punten te scoren. Als tijdens een game de score 10-10 is , wint de partij die als eerste een voorsprong van twee punten heeft. Bij een score van 12-12, wint de partij die het 13e punt scoort het spel. De winnende partij begint met serveren bij de volgende game. En actie! Want AirBadminton is een snelle sport. De pauzes tussen de games mogen niet langer zijn dan 120 seconden.

Neem een kijkje op de AirBadminton website voor meer informatie.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo