Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Hoe staat het met jouw #2uurnatuur?

In het najaar van 2021 nam ik deel aan de IVN #2uurnatuur Challenge, samen met ruim 20.000 anderen. Maar liefst 82% van de deelnemers heeft een positief effect op hun gezondheid ervaren. Zij voelden zich meer uitgerust, energieker en ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk naar buiten te blijven gaan. Daarom doe ik in oktober weer mee. Ga jij deze herfst ook de uitdaging aan?

Positieve gezondheidseffecten

Vrijwel allemaal weten we dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Uit Brits onderzoek bleek dat mensen die minimaal 120 minuten per week in de natuur doorbrachten, aangaven dat zij gelukkiger zijn. We zijn ons bewust van de voordelen van buiten zijn, maar toch lukt het veel Nederlanders niet. Maar liefst 75 procent van de Nederlanders haalt deze norm niet! De IVN #2uurnatuur challenge is eigenlijk een digitale schop onder je kont om jouw twee uur natuur per week te halen.

De natuur biedt ontspanning en geeft je een flinke boost om je fitter te voelen. Veel mensen slaan de herfst en winter over om pas weer in de lente naar buiten te gaan. Maar de natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Zo kun je je herfst- en winterdip voor de helft verminderen als je de natuur opzoekt. De wetenschap heeft bewezen dat de natuur goed voor creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming is.

Lees ook: Wandelen met alpaca’s

Ga de #2uurnatuur challenge aan

Meedoen aan de #2uurnatuur challenge is gratis. Als je je inschrijft dan ontvang je elke week een e-mail met verrassende uitdagingen om naar buiten te gaan, de natuur in. Het zijn activiteiten die jou stimuleren om de uitdaging aan te gaan, bijvoorbeeld paddenstoelen herkennen, vogels kijken of het oplossen van natuurraadsels. Je kunt de opdrachten lekker op je eigen tempo volbrengen. Voel rust en ontspanning of ga juist voor een goede dosis adrenaline. Door mee te doen, kun je de positieve effecten van buiten zijn zelf ervaren.

Je kunt de challenge ook downloaden in een document. Naast challenges biedt dit document ook ruimte om je persoonlijke ervaringen en natuurwaarnemingen vast te leggen. Een soort natuur dagboek. Ook staat er leuke aanvullende natuureducatie in. Zaken opschrijven helpt om te reflecteren. Je voortgang bijhouden zorgt voor extra inspiratie en motivatie. In vijf minuten per week kan je aan de hand van een paar korte vragen al bijhouden hoe jouw Challenge verloopt. Zo haal je het maximale uit deze #2uurnatuurchallenge. 

Ga de IVN #2uurnatuur challenge aan en schrijf je hier in!

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo