Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

Zet ook de knop om

De energieprijzen zijn hoog. Dat raakt ons allemaal. Nederland wil snel minder afhankelijk zijn van gas uit Rusland. Overheden, bedrijven en huishoudens kunnen meehelpen door minder energie te gebruiken. Steeds meer Nederlanders besparen energie. Ook bij jou thuis kun je flink besparen met een paar simpele tips. Het maakt je minder afhankelijk van gas en je spaart het klimaat. In de campagne Zet ook de knop om staan tips centraal waarmee je meteen veel energie kan besparen. En ze zijn voor veel mensen gemakkelijk lang vol te houden. Een huishouden kan het verbruik van gas met maar liefst circa 36% verminderen. Samen zetten we die knop om. Hoeveel ga jij besparen?

Zet je thermostaat op 19 graden

Zet de verwarming niet hoger dan 19 graden als je thuis bent. Met elke graad lager bespaar je energie en dus geld. En doe de verwarming uit in ruimtes waar je niet bent, ook in de slaapkamers. Houd daarbij de deuren in huis dicht. Als je niet je hele huis verwarmt, bespaar je nog meer op je energierekening.

Tip! Houd jezelf goed warm door extra kleding of een (elektrische) deken op de bank.

Zet ’s avonds de thermostaat op 15 graden

Zet de thermostaat aan het einde van de avond op 15 graden. Doe dat al een uur voordat je naar bed gaat. Laat de thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Het huis hoeft dan in de ochtend niet op te warmen. Let op: heb je vloerverwarming? Zet je thermostaat dan niet lager dan 17 of 18, anders duurt het opwarmen te lang.

Tip! Ga je altijd op dezelfde tijd naar bed? Stel je thermostaat al een uur voor die tijd in op 15 graden.

Douch maximaal vijf minuten

Wist je dat 80% van je warmwaterverbruik door je douche stroomt? Bespaar energie en geld door niet langer dan vijf minuten per keer te douchen en minder warm. Douch je al minder dan vijf minuten, maar wil je nóg meer besparen? Een waterbesparende douchekop gebruikt zo’n 20% minder warm water dan een gemiddelde douchekop. Voor dezelfde lekkere douche!

Tip! Zet een timer om korter te douchen of kies een favoriet doucheliedje van ongeveer 5 minuten uit. De douche even uitzetten tijdens het inzepen, helpt ook om je douchetijd te verkorten.

Bewustwording van je energieverbruik

Bovenstaande tips zijn niet verplicht. Uiteindelijk is het aan jou zelf om de keuze te maken om mee te doen met energie besparen. De campagne Zet ook de knop om is erop gericht om mensen te stimuleren om meteen energie te sparen. Door praktische informatie en tips te geven over eenvoudige maatregelen die jij en ik kunnen nemen om energie te besparen. En zo de energierekening te verlagen. De tips zijn direct uitvoerbaar en vrij gemakkelijk om lang vol te houden.

Het doel van deze campagne is om iedereen bewuster te maken van hun energieverbruik, inzicht te geven in de voordelen van energiebesparing en te laten zien hoe en welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo