Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Reviews

Hoe vind je de ideale trouwjurk?

trouwjurk

Het vinden van de ideale trouwjurk is een van de leukste dingen om te doen tijdens het plannen van je bruiloft. De ideale trouwjurk vinden is een droom van veel bruiden sinds ze jong waren. Het gaat vooral om het moment dat je de trouwjurken gaat passen terwijl jouw vriendinnen en familie toekijken. Met zoveel stijlen, merken en ontwerpen om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn. Ga jij voor een klassieke trouwjurk of liever voor een moderne? Iedereen heeft een andere stijl en smaak, maar met zoveel opties zit er altijd een perfecte jurk tussen voor jou. Maar hoe weet je nou welke jurk de juiste is?

Beginnen met de zoektocht

Je begint vaak al maanden, zo niet jaren, voor de trouwdatum met de zoektocht naar de ideale trouwjurk. Het is zeker een goed idee om ruim van tevoren te beginnen zodat je voldoende tijd hebt om verschillende opties te verkennen en eventuele aanpassingen te laten doen aan de jurk. Er gebeurt vaak dat er nog wat kleine aanpassingen worden gedaan aan de jurk om het op maat te laten maken. Begin je zoektocht eerst online om inspiratie te zoeken. Blader eens door bruidstijdschriften en websites heen voor ideeën en trends. Maak eventueel een moodboard om al je ideeën bij elkaar te zetten. Op deze manier heb je alvast een idee voor de stijl, het ontwerp en het merk voordat je de winkel inloopt.

Stijl van de jurk

De stijl van de jurk is een van de belangrijkste overwegingen die je moet maken tijdens het kiezen van de ideale trouwjurk. Er zijn talloze opties beschikbaar, van prinsessenjurken met een volumineuze rok tot slankere, meer moderne ontwerpen. Als je van een romantische look houdt, overweeg dan Pronovias trouwjurken. Dit merk staat bekend om hun delicate kanten details, Spaanse stijl en hoogwaardige kwaliteit. Voor prachtige, handgemaakte trouwjurken kan je het beste de trouwjurken van Blue by Enzoani kiezen. Deze jurken staan bekend om kenmerken als verleiding, luxe, vrouwelijkheid, sexy en stralend. Zo kan je jouw ideale jurk perfect combineren met je persoonlijke stijl.

Het is daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met de locatie van je bruiloft en het thema. Een traditionele jurk past bijvoorbeeld goed bij een formele kerkelijke ceremonie terwijl een lichte, luchtigere jurk juist goed past bij een strandhuwelijk. Zorg er in ieder geval voor dat je een stijl kiest die bij je persoonlijke smaak en lichaamsvorm past. Op die manier weet je zeker dat je je zelfverzekerd voelt in de jurk tijdens de bruiloft.

Pasafspraken

Als je een idee hebt voor de stijl en het ontwerp van je jurk is het tijd om een pasafspraak te maken in de winkel. Hier kan je verschillende jurken in de specifieke stijl die je hebt gekozen passen en zien hoe ze je staan. Kies voor een winkel met ervaren medewerkers die je goed kunnen helpen en begeleiden bij het passen. Neem ook je beste vriendinnen mee om je te helpen met deze keuze. Let op hoe de jurken aanvullen en je lichaamsvorm beïnvloeden. Het is belangrijk dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je trouwjurk. 

Accessoires en aanvullingen

Een trouwjurk is niet compleet zonder de juiste accessoires en aanvullingen. Deze details geven een extra persoonlijke touch aan de look tijdens de bruiloft. Denk aan de sluier, sieraden, schoenen en bloemen. Zorg ervoor dat de kleuren van de bloemen goed passen bij de jurk. Het is belangrijk dat de kleuren elkaar complimenteren. Combineer tijdloze accessoires zoals een mooie armband en ketting met je trouwjurk. Heeft jouw trouwjurk gouden details? Kies dan voor gouden sieraden.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo