Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin

Voorkom stress bij de aankoop van een huis

Ben je van plan om een huis te kopen? Onze woningmarkt is al een tijd oververhit en in heel Nederland gaan de huizen als warme broodjes over de toonbank. In een rap tempo worden huizen steeds meer waard en zelfs bijna onbetaalbaar geworden. Dat maakt een zoektocht naar jouw ideale koopwoning er niet bepaald makkelijker op. Daar komt bij, dat je ook best wat druk kunt ervaren tijdens de zoektocht. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat huizenzoekers wakker liggen van de stress en ruzie maken met hun partner vanwege de zoektocht naar een koopwoning. In deze blog deel ik mijn tips om het hoofd koel te houden tijdens de huizenjacht.

Een goede voorbereiding

Een huis kopen zou leuk moeten zijn, maar niet iedereen ervaart dat zo. Het kan behoorlijk spannend zijn en soms zelfs stressvol. Een goede voorbereiding voorkomt wel een heleboel ellende. Het is aan te raden om je voor te bereiden op een stressvol proces, zodat je er niet door wordt verrast. Sinds de online zoekmachines kun je een zoekopdracht instellen om inzicht te krijgen wat er allemaal te koop is. Het enige wat je hoeft te doen is kijken naar de beschikbaarheid voor jouw budget. Zet goed op een rijtje wat jouw wensen en criteria zijn. Zo wilde mijn man per sé een tuin op het zuiden, maar was ik, vanwege de krappe woningmarkt, bereid om dat vereiste op te geven. Samen besloten we om te wachten en lukt het ons even later om een huis te kopen dat perfect voldeed aan onze wensen.

Als je nu een woning gaat bezichtigen, zul je merken dat je niet de enige bent. Dat er tientallen geïnteresseerden zijn, is eerder regel dan uitzondering tijdens zo’n massabezichtiging. Er wordt volop boven de vraagprijs van een huis geboden en sommige woningen worden alleen per inschrijving verkocht. Dan moet je als koper meteen met het ultieme bod komen. Als de biedingen boven je pet gaan, is het verstandig om nog even af te wachten. Schiet niet in paniek, want dan kun je een overhaaste beslissing nemen waar je later spijt van hebt.

Schakel een aankoopmakelaar in

Een huis kopen is ingewikkelder dan je denkt. Of je nu een huis te koop in Venlo of Groningen zoekt. Je kunt je overal in Nederland tijdens het aankoopproces laten begeleiden door een aankoopmakelaar. Deze makelaar behartigt jouw belangen als koper en doet er alles aan om de woning voor een zo gunstig mogelijke prijs en beste voorwaarden aan te kopen. Het is niet noodzakelijk, maar de voordelen van een aankoopmakelaar wegen op tegen de nadelen, zeker in de huidige huizenmarkt.

Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op de onderhandelingen met de verkopende partij. Bovendien beschikken aankoopmakelaars doorgaans over het nieuwste aanbod. Ze kunnen je vertellen waarom het wel of geen goede woning is, wat de woning waard is, wat een concurrerend bod zal zijn en over de te verwachten taxatiewaarde. Aankoopmakelaars beschikken over het nieuwste woningaanbod. De makelaar in de regio waar je een woning zoekt, weet vaak meer over vergelijkbare huizen in de buurt. Als je dus een woning zoekt in het zuiden van ons land kun je navraag doen bij een makelaar in Venlo.

Lees ook: De positieve kracht van Feng Shui

Afbeelding: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo