Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Producten / Reviews

Sustainable box

Eten met lokale, biologische groenten van de boer via Ekomenu, toveren met bananenschillen van I AM Organic en snacken met zeewier. Ben je benieuwd? Van Kroon op het Werk kreeg ik de allereerste Sustainable box met producten die stuk voor stuk duurzamer zijn gemaakt. Het zijn niet alleen biologische, ecologische voedingsmiddelen, vlees- en zuivelvervangers, maar ook slimme verpakkingsmogelijkheden en natuurlijke, afbreekbare verpakkingen.

Inhoud Sustainable box

In de Sustainable box zitten producten die een bijdrage leveren aan een duurzaam tijdperk. We merken allemaal de gevolgen van de klimaatverandering als gevolg van onze manier van leven. Het is tijd voor een stevige switch. Dit kunnen we doen door onder andere minder te kopen en duurzamere spullen te kopen. Het klinkt misschien ingewikkeld en wat veel, toch is het simpeler dan je denkt. De producenten van de producten in de Sustainable box geven zelf aan wat het duurzame karakter is. In de box trof ik een heleboel mooie producten aan en ik ga je er alles over vertellen.

I AM Organic®

I AM Organic brengt jaarrond verse biologische groenten, fruit en kruiden met de best mogelijke smaak en een CO2-neutrale voetafdruk. Ze werken samen met lokale boeren wereldwijd en volgen de seizoenen. I AM Organic gelooft in less packaging, more communication. De biologische bananen hebben een QR-code waarmee je in een uniek digitaal paspoort per product komt. Hierin is I AM Organic 100% transparant over onder andere herkomst, teelt, product, transport en duurzaamheid. Geloof je het als ik je zeg dat je zelfs de schil kunt gebruiken? Dat kan ECHT! Samen met REPEELING heeft I AM Organic allerlei recepten bedacht met restjes van de banaan. Let’s go bananas!

Mitsuba

Spice up your life en draag bij aan de oceaan met de nieuwe Mitsuba Seaweed Crisps. De luchtige en knapperige chips bestaan uit zeewier (Nori) en een dunne laag Tapioca en zijn verkrijgbaar in drie toegankelijke smaken: Zeezout, Paprika en Wasabi. De crisps zijn vegan, palmolievrij en een bron van vezels. Middels de verkoop van de Seaweed Crisps in samenwerking met The Seaweed Company draagt Mitsuba bij aan de biodiversiteit in de oceaan. Voor elke verkochte zak Crisps wordt een stuk zeewierboerderij aangebouwd ter grootte van een A4!

Tromp & Rueb appelazijn

Tromp & Rueb Appelazijn is een product ontstaan uit dubbele fermentatie. Appelsap van verschillende appelsoorten wordt gefermenteerd tot appelcider en vervolgens tot appelazijn. De Tromp & Rueb Appelazijn is heerlijk fruitig en de basis van ieder gezond gerecht. Appelazijn is een smaakmaker en smaakversterker, en het zoetje-zuurtje doet het goed in verschillende gerechten. Het product zit in een 100% gerecyclede PET-fles en is ook volledig recyclebaar. 

Vintastic keukenreiniger

Schoonmaken met een schoon geweten? De Vintastic Keukenreiniger bestaat uit natuurlijke schoonmaakazijn met minimaal 95% hernieuwbare grondstoffen. Natuurlijke schoonmaakazijn heeft een natuurlijke oorsprong en is gemaakt van alcohol op basis van suikerbiet en -riet. Het product zit in een handige sprayflacon gemaakt van 100% gerecycled PET en is ook volledig recyclebaar. Vintastic heeft een complete lijn schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijk schoonmaakazijn.

Ekomenu

Ekomenu helpt je een handje om lekkere en makkelijke gerechten met veel groenten op tafel te zetten, die perfect passen bij de wensen van jouw gezin of huishouden, inclusief de ecologische footprint op jouw kassabon. Je bepaalt pér maaltijd voor hoeveel personen je bestelt en wij bezorgen jouw maaltijdbox met biologische ingrediënten bij je thuis. Ekomenu is een persoonlijke maaltijdbox die je samen kunt stellen uit 13 leefstijlmenu’s en wekelijks 25 lekkere seizoensrecepten.

Go-Tan Beter voor de Zee kroepoek

Op dit moment is Go-Tan het enige merk in Nederland dat kroepoek aanbiedt met duurzaam gekweekte garnalen. Verantwoord genieten dus! De Beter voor de Zee kroepoek is lekker knapperig en luchtig. Door het gebruiken van de verantwoord gekweekte garnalen zorgt Go-Tan ervoor dat de natuurlijke leefomgeving van vissen behouden blijft en er ook betere arbeidsomstandigheden gecreëerd worden. Zo kan iedereen verantwoord blijven genieten van heerlijke kroepoek en blijft de Javazee gespaard!

Familia Torres Celeste Verdejo

Celeste is geboren op 895 meter boven zeeniveau, waar de wijnstokken en de lucht magisch samenkomen. Dit resulteert in een wijn vol met de frisheid, emotie en intensiteit van een sterrennacht. Dit proef je dan ook volledig terug in de Celeste Verdejo van Familia Torres, hét Spaanse wijnhuis met een groot belang voor het zorgen van onze aarde. Zowel ecologische als sociale duurzaamheid staan bij Familia Torres hoog in het vaandel. Celeste is een frisse wijn en intens aromatisch die het karakter van de variëteit uit de Rueda goed benadrukt. Proost!

Purasana Ashwagandha Kaneel Latté 

Nood aan een ontspannende break? Daar kan de latté met ashwagandha van Purasana zeker bij helpen. Dit is een kant-en-klaar koffie alternatief die je kunt mengen met koude of warme melk. Ashwagandha kan je lichaam helpen ontspannen in geval van stress en/of angst. Kaneel draagt bij tot normale bloedglucoseniveaus wat kan helpen om irritaties en een gebrek aan energie te verminderen.

Purasana Fruit&Veggie Multivitamine

De Purasana Fruit&Veggie capsules zijn een krachtige all-in-one mix van 22 groenten en fruit aangevuld met een reeks aan vitamines, mineralen en andere vitale voedingsstoffen zoals algen, enzymen en co-enzym Q10. Twee capsules voldoen aan maar liefst vijf stukken verse groenten en fruit! Dit staat gelijk aan 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Deze multivitamine is een natuurlijke boost voor je weerstand!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo