Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Op zoek naar de perfecte bank

Na een drukke werkdag plof ik met veel plezier op de bank. Het is voor mij een ideale manier om te ontspannen. En een gezonde portie dagelijkse ontspanning is net zo belangrijk voor je gezondheid en geluksgevoel als voldoende beweging en gezonde voeding. Niet alleen ik zit graag op de bank, ook mijn man en kinderen vinden het heerlijk om erop te loungen, films te kijken of te lezen.

Een knusse bank

Al heel wat uurtjes hebben we met het gezin doorgebracht op onze huidige bank, maar sinds kort kijken we toch uit naar een nieuw exemplaar. We brengen veel tijd door in onze woonkamer en na onze verbouwing past onze bank niet meer. We hebben besloten om onze bank te vervangen. Maar die zoektocht is nog niet zo makkelijk. De bank is één van de meest belangrijke meubels in ons huis. Behalve dat de bank lekker comfortabel moet zitten, wil het oog ook wat. Ik vind het ook belangrijk dat het bankstel past in de sfeer van ons huis. En dat maakt het kiezen van de perfecte bank best lastig.

Allerlei soorten en maten

Banken zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen. Om te voorkomen dat we de bomen door het bos niet meer zien, kijken we eerst naar de ruimte van onze woonkamer en het model van de bank. Een loungebank lijkt me super comfortabel en ideaal voor filmavonden of om met een goed boek in weg te zakken. Maar ik twijfel of deze dan ook tot zijn recht komt in onze woonkamer. Een groot meubel kan een kleine ruimte optisch nog kleiner maken. Ik wil voorkomen dat de inrichting het huis We zullen goed moeten kijken naar de afmetingen.

Onze huidige bank is een 3-zitsbank, die voldoende ruimte biedt voor ons gezin en niet al te veel ruimte in beslag neemt. Het liefst zou ik weer kiezen voor een dergelijke bank met een poef of fauteuil. Naar mijn idee oogt dit ruimtelijker dan een hoekbank.

Je brengt er veel tijd door

Nadat we uit zijn over het model en de grootte van de bank moeten we het hebben over de stoffering. Ook die keuze kan behoorlijk overweldigend zijn, want de keuze is reuze. Voor de stoffering sta ik stil bij ons gebruik van de bank. We brengen veel tijd door op onze bank en eten er zelfs wel eens op. En ja, met kinderen zitten ongelukjes in een klein hoekje en wordt er nog wel eens wat geknoeid. Dan schijnen synthetische stoffen handiger te zijn, omdat deze minder vlekgevoelig zijn dan natuurlijke stoffen. Voor de perfecte bank vind ik het goed kunnen schoonhouden ervan belangrijk. En wat dacht je van het comfort van de stof? Ik vind het fijn als de bank lekker zacht aanvoelt en uitnodigt om lekker op te gaan zitten. En zo zijn er nog veel meer overwegingen en keuzes te maken. De aanschaf van een nieuwe bank is ook niet zomaar een aanschaf en daarom probeer ik van dit keuzeproces te genieten!

Lees ook: Verbouwing van onze badkamer

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo