Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Rood licht therapie met infrarood lampen

rode lichten

Rood licht therapie met infrarood lampen is een van de bekendste therapieën voor huidproblemen, spierpijn en huidveroudering. Het is een behandeling die gebruik maakt van licht om de bloedcirculatie te verbeteren en de collageenproductie te stimuleren. Het licht heeft een genezende werking en kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben. In deze blog zal ik je meer vertellen over deze therapie en wat het voor jou kan betekenen.

Hoe werkt rood licht therapie met infrarood lampen?

Rood licht therapie maakt gebruik van LED-licht om de cellen in ons lichaam te stimuleren. Deze absorberen het licht en zet ze aan tot het produceren van energie. Dit proces verhoogt de bloedcirculatie en herstelt beschadigde cellen.

De toepassing van deze therapie met infrarood lampen gaat verder dan alleen huidverzorging. Het wordt ook gebruikt voor pijnmanagement, voornamelijk om spierpijn en gewrichtspijn te verlichten. Dit komt doordat het infrarood licht diep in de weefsels penetreert en de genezing van binnenuit bevordert.

Rood licht therapie kan de melatonineproductie stimuleren, wat de slaapkwaliteit verbetert en daarmee je algehele welzijn. Het is ook nuttig in de sportgeneeskunde, waar het wordt gebruikt om de herstelperiode na intensieve trainingen te verkorten en sportblessures te behandelen. Desalniettemin is het belangrijk om te onthouden dat, hoewel rood licht therapie met infrarood lampen veel potentiële voordelen heeft, het geen vervanging is voor professioneel medisch advies en behandeling.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Rood licht therapie biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Allereerst kan het de huidveroudering vertragen door de productie van collageen en elastine te stimuleren, twee essentiële eiwitten die helpen bij het behoud van stevige, jonge huid. Verder heeft het eigenschappen die kunnen helpen bij de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Licht therapie kan ook nuttig zijn bij het behandelen van een depressie dat optreedt gedurende bepaalde tijden van het jaar, meestal in de herfst en winter. Dit komt doordat het licht de productie van serotonine, het ‘gelukshormoon’, kan verhogen.

Daarnaast kan deze therapie helpen bij het verminderen van tekenen van fysieke vermoeidheid en stress door de bloedcirculatie te stimuleren, wat leidt tot een betere zuurstoftoevoer naar de spieren en dus tot een snellere hersteltijd. Er zijn ook aanwijzingen dat het de gezondheid van het gezichtsvermogen kan bevorderen, vooral bij degeneratieve oogaandoeningen. Zoals eerder vermeld, mag rood licht therapie niet worden gezien als een vervanging voor een professioneel medisch advies of behandeling, maar eerder als een aanvullende therapie.

Hoe gebruik je rood licht therapie

Het gebruik van rood licht therapie is betrekkelijk eenvoudig en kan zowel in een professionele omgeving als thuis worden toegepast. Het begint met de selectie van een geschikte infraroodlamp. Er zijn verschillende modellen op de markt, variërend in sterkte en dekking. Het is belangrijk om een lamp te kiezen die past bij je specifieke behoeften. Na het selecteren van de lamp, kun je de lamp op het gewenste gebied richten en de therapie starten.

De exacte duur van de behandeling kan variëren, maar gemiddeld duurt een sessie ongeveer 15 tot 20 minuten. Voor het beste resultaat wordt aanbevolen de therapie regelmatig te herhalen, meestal twee tot drie keer per week. Tijdens de behandeling is het belangrijk om je ogen te beschermen met speciaal ontworpen bril. Het is ook essentieel om gedurende de behandeling gehydrateerd te blijven. Hoewel rood licht therapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om te onthouden dat overmatige blootstelling aan licht ook risico’s kan hebben, zoals huidirritatie of oogbeschadiging. Raadpleeg altijd een professional zoals loptimize.nl voordat je een nieuwe behandeling start.

Lees meer blogs over gezondheid

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo