Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Een nieuwe keuken voor elk budget

moderne keuken

Deze feestdagen zit mijn schoonfamilie midden in een verbouwing. Hun hele benedenverdieping gaat op de schop, inclusief toilet en keuken. Voor mijn gezin is het alweer twee jaar geleden dat we onze woonkamer en open keuken hebben gerenoveerd. Een verbouwing heeft impact op je dagelijkse reilen en zeilen, maar het is in ons geval de moeite waard geweest. We hebben nog dagelijks plezier van onze woonkeuken.

Middelpunt van onze woning

Onze stijlvolle woonkeuken is het middelpunt van ons huis. Het is een sociale plek om samen te komen. Er wordt geleefd, gepraat, gegeten en natuurlijk gekookt. Onze keuken is niet verstopt achter een deur, maar maakt onderdeel uit van het woongedeelte. Het is een gezellige plek en door de open ruimte hoef je je niet af te zonderen van andere aanwezigen.

Om eenheid in onze leefruimte te creëren vond ik het belangrijk dat de stijl van de keuken aan zou sluiten bij de sfeer van ons huis. Zo kozen we voor eenzelfde kleurgebruik van de keuken als het televisiemeubel in onze woonkamer. Behalve de stijl van de keuken hebben we ook bewuste keuzes gemaakt voor de apparatuur. Als je een keuken koopt, wil je natuurlijk wel een complete keuken met alles erop en eraan. Maar natuurlijk speelt je budget ook een belangrijke rol.

Een goede voorbereiding en oriëntatiefase

Goedkope keukens met inbouwapparatuur vind je in allerlei stijlen, kleuren en opstellingen. Dit betekent niet dat je inlevert op kwaliteit. Maar deze keukens zijn bijvoorbeeld direct ingekocht bij de fabriek waardoor de leverancier de kosten laag kan houden. Ook kun je vaak showroomkeukens tegen extra gereduceerde prijzen kopen. Showrooms worden regelmatig vernieuwd waardoor je extra scherp geprijsd een prachtige keuken kunt bemachtigen.

Hoe je het went of keert, een nieuwe keuken is een behoorlijke uitgave. Aan de koop van onze keuken ging een ruime voorbereidingstijd aan vooraf. We hebben op internet gekeken en bezochten we verschillende winkels om inspiratie op te doen. Zo bekeken we de verschillende stijlen showroomkeukens van Keukenhal. Internet leent zich prima om je stijl te ontdekken, maar in een keukenwinkel kun je de echte keukens op ware grootte zien en aanraken met deskundig advies binnen handbereik. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de aanschaf van je droomkeuken, adviseer ik je om zoveel mogelijk informatie in te winnen. Stel dan ook vragen over de apparatuur en de verschillende materialen als je in een showroom bent.

Lees meer blogs over huis en tuin

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo