Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food / Lunch

Pokébowl met rode kool

Hoe rock jij rode kool in een pokébowl? Het rijmt niet alleen leuk, maar het is ook een toffe challenge waar Hak mij voor uitdaagde. Rode kool is één van de oudste koolsoorten en eten we thuis vaak warm met aardappelpuree of in een ovenschotel. Maar je kunt er alle kanten mee op en dus ook koud eten. Zo liet ik me door Hak inspireren om heerlijke pokébowls met rode kool te maken.

Groenten en peulvruchten zijn bewezen goed voor je gezondheid. Ze zitten barstensvol vitamines, vezels en plantaardige eiwitten. Kies je voor plantaardig, dan draag je niet alleen bij aan je gezondheid maar ook aan die van de planeet. Want de meeste groenten en plantaardige producten hebben namelijk een lage klimaatbelasting. Wist je al dat het merendeel van de groenten van Hak in Nederland wordt getild? Zo geef je jouw pokébowl ook nog een lokaal en duurzaam tintje!

Falafel en zoete aardappel

Deze pokébowl maakte ik van rode kool met maïs, komkommer, edame boontjes, geraspte wortel, avocado, bosui, crunchy peas paprika, falafel en zoete aardappel uit de aerofryer. Het is niet alleen een prachtig plaatje om te zien, maar smaakt ook nog eens heerlijk! Zowel lekker als een goed voedende lunch of avondmaaltijd.

Neem ook eens een kijkje in mijn Eetdagboek.

Mango

Met slechts een paar andere ingrediënten maakte ik een tropische pokébowl met mango en rode kool. Ook deze pokébowl is gezond en super makkelijk te maken. Mango’s zijn zoet en sappig en in combinatie met kokos waan ik me even op een tropisch eiland. Ik combineerde basmatirijst met rode kool, maïs, geraspte wortel, komkommer, avocado, bosui, crunchy peas paprika, sesamzaad en kokosrasp. Ga jij ook goed op een pokébowl op z’n tijd?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo