Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Leefstijl / Natuur / Wandelen

Eneco Clean-Up Walk

Eneco hecht veel waarde aan een leefbare planeet. Ik ook. Daarom doe ik aankomend weekend mee aan de eerste Eneco Clean-Up Walk. Ik ben altijd in voor een gezellige, sportieve en duurzame activiteit. Zeker als het geschikt is om samen met mijn gezin te doen. Zwerfafval van straat of uit de natuur plukken kan iedereen. Je hebt er eigenlijk geen speciaal gereedschap voor nodig, maar zo’n grijpstok is toch wel handig. De Eneco Clean-Up Walk is een leuke wandeling in de frisse buitenlucht in je buurt met een schonere omgeving als resultaat. Win win toch?

Schone wandelpaden

De natuur geeft ons veel moois, maar geven we de natuur ook wat terug? Steeds vaker raken wandelpaden en natuurgebieden vervuilt met allerlei troep die achtergelaten wordt. Tijdens de Eneco Clean-Up Walk ga ik de uitdaging aan om de wandelpaden in Nederland weer schoon te krijgen.

De Eneco Clean-Up Walk loop je in je eigen omgeving op een tijdstip dat het jou uitkomt. Ook je afstand kies je zelf. Je kunt gebruik maken van de app eRoutes die voor jou verschillende routes maakt waar je er één uit kunt kiezen. Via deze app ontvang je onderweg leuke weetjes en motiverende berichten, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route lopen.

Lees ook: Wandel de wereld schoon

Krachten bundelen

Als één van de eerste 1000 deelnemers meldde ik me aan waardoor ik niet met lege handen vertrek. Ik ontving een Eneco Clean-Up set met een afvalgrijper, handschoenen, afvalzakken en een waterfles. Zo ga ik goed uitgerust op pad. Mijn kinderen maken gebruik van hun kinderafvalgrijpers. Met één keertje afvalgrijpen is het afvalprobleem natuurlijk niet opgelost. Daarom wandelen we wel vaker een rondje met onze afvalgrijpers door de buurt. De jongens zijn super fanatiek en lopen nog geen peuk voorbij. Ook vriendjes of vriendinnetjes vinden het vaak leuk om een rondje afval te grijpen. ‘Mama, ik ga later echt nooit afval op straat gooien.’ Ik denk dat het rapen van afval één van de meest effectieve, maar ook leuke en laagdrempelige manieren is om je kinderen milieubewust te maken. 

Een evenement zoals de Eneco Clean-Up Walk zet mensen wel aan het denken. Hoe wil je omgaan met onze planeet? Hoe zorgen we voor een leefbare aarde? Bewustwording is belangrijk om gedrag te veranderen, zodat het afval voortaan in de prullenbak belandt en zodat steeds meer mensen helpen om het zwerfafval op te ruimen. We kunnen namelijk allemaal een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst.

Lees meer over de Eneco Clean-Up Walk op wandel.nl

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo