Zoeken...
TOP
Cultuur en Media Reviews

Onder het Maaiveld Junior

Vanaf 19 april in de bioscoop

Al meer dan 30.000 mensen gingen de afgelopen maand naar de bioscoop voor de film Onder het Maaiveld. Deze film toont de spectaculaire verkenning van onze ondergrondse microkosmos. Nu komen de makers (bekend van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad) ook met speciale editie voor kinderen vanaf zes jaar.

Bodemdiertjes zijn onmisbaar

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere is dat juist die kleine beestjes de bodem gezond houden. Alle bodemdiertjes zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. In de wereld boven de grond leven planten, insecten, zoogdieren en vogels, maar vooral ook veel mensen.

De wondere wereld ondergronds

Maar er is ook een wereld onder ons, direct onder onze voeten. Een spannende ondergrondse wereld van mollen, larven, wormen, schimmels, bacteriën, pissebedden, spinnen, duizendpoten en veel meer. De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. In Onder het Maaiveld Junior ontdekt een groep kinderen stap voor stap de spectaculaire wereld onder onze voeten en laat de ongeziene en daardoor onbekende ondergrondse wereld in volle glorie zien.

Leuk en leerzaam

Juist kinderen zijn op school of thuis bezig met het ontdekken van hun leefwereld. Ze lezen of horen ook de alarmerende berichten over klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Complexe verhalen die lastig te plaatsen zijn. Met Onder het Maaiveld Junior wordt een verbinding met de leefwereld van kinderen gemaakt en in woord en beeld een bijzonder verhaal verteld dat zich direct onder hun voeten afspeelt. Niet alleen leuk en leerzaam voor de kids, maar ook voor de (groot)ouders.

Lees hier meer kijktips voor films en series

Afbeeldingen: Onder Het Maaiveld

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit