Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Nothing Phone 2, een opvallende smartphone

nieuwe telefoon smartphone

De aantrekkingskracht van een nieuwe smartphone heeft bijna iets magisch. Ieder jaar kijk ik er weer uit naar een nieuwe telefoon met de nieuwste snufjes. Ik omschrijf mezelf niet als een luxepaard, behalve als het om een telefoon gaat. Mijn smartphone en ik zijn namelijk onafscheidelijk. Mijn agenda én gezamenlijke gezinsagenda staan in mijn telefoon, mijn mailbox, al mijn foto’s en ik betaal zelfs met mijn smartphone bij de kassa in de supermarkt. Je leest het, mijn smartphone is onmisbaar. Deze zomer lanceert de innovatieve en originele telefoonfabrikant Nothing een splinternieuwe telefoon en bij de Nothing Phone 2 specs begin ik spontaan te glunderen.

Opvallend van binnen en van buiten

Misschien heb je nog niet eerder van Nothing gehoord, maar dit relatief jonge bedrijf richt zich op minimalisme. Het gaat dit bedrijf om een goede gebruikservaring in plaats van een overweldigend aanbod aan (onnodige) functies. Maar hoewel Nothing eenvoud omarmt, doet de smartphone geen concessies aan functionaliteit. En dan hebben we het nog niet over de ‘looks’ gehad.

Natuurlijk zijn de functionaliteiten van een smartphone belangrijk, maar aangezien ik mijn telefoon altijd bij me heb, vind ik het ook belangrijk dat het ontwerp er een beetje leuk uitziet. Ik kies een telefoon toch meer op gevoel, door ernaar te kijken en hem vast te houden. Qua uiterlijk vind ik de Nothing Phone 2 een beetje een iPhone-vibe hebben. Het heeft een fris en opvallend ontwerp en is verkrijgbaar in het zwart en wit. Verder is de telefoon transparant en heeft de achterkant een stijlvolle 3D-curve waardoor je de telefoon extra makkelijk kunt vasthouden en bedienen.

Verrassende functionaliteiten die ik nog niet kende

De Nothing Phone 2 heeft verrassende functionaliteiten die ik niet ken van andere smartphones. Zo kan de verlichting op de achterzijde ‘meebewegen met het geluid’. Op deze manier ontgaat je geen enkele oproep, terwijl je geluid uit staat. Dit lijkt me een handige functie om geen overlast te geven van geluid als je een belangrijk telefoontje verwacht. Je kunt zelfs een bepaald lichtpatroon aan een contactpersoon koppelen, zodat je door de verlichting op de telefoon weet wie jouw belt. Nog zo’n handige functie lijkt mij de focusmodus van de Nothing Phone 2. Als je de telefoon plat op tafel legt, dan zet de smartphone zichzelf op stil. Ik denk dat deze functie kan bijdragen aan meer rust en ontspanning.

En natuurlijk is de camera van de smartphone voor mij erg belangrijk. Al mijn foto’s en video’s maak ik met mijn telefoon. Ik heb niet eens een losse fotocamera. Daarom word ik heel blij van de 900 ledlichtjes die je op de achterkant van de smartphone kunt inschakelen. Naast het licht van de flitser heb je dan extra licht om je foto’s goed te belichten.

De keuze voor een smartphone

Ben je ook nieuwsgierig naar de functionaliteiten van deze nieuwe smartphone? De keuze voor een smartphone hangt natuurlijk samen met jouw wensenlijstje en prioriteiten. Houd je bijvoorbeeld van diversiteit, keuzevrijheid en veel instellingsmogelijkheden? Dan past Android bij jou en heb je veel keuze, zoals de Nothing Phone 2. En hoe ga je de telefoon gebruiken? Vind je duurzaamheid belangrijk of fotografie? Zo maak ik veel foto’s en maak ik gebruik van veel verschillende apps. Dat betekent dat ik een ruime opslagruimte nodig heb voor alle foto’s en apps. En last but not least, natuurlijk speelt jouw budget ook een rol. Voor iedereen is er een geschikte smartphone.

Lees ook: Mijn favoriete apps

Header: Tele2

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo