Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Persoonlijk / Watersport

Minder moeten, meer genieten

Minder moeten en meer genieten. Hoevaak nemen we onszelf dat voor, maar gaan we toch op de automatische piloot weer verder? Je doet wat je moet doen, je leeft naar je agenda en je gaat voorbij aan kleine vreugdevolle dingen in het leven. Het dagelijkse leven is druk, je bent continue bezig om alle ballen in de lucht te houden en de druk om te presteren wordt steeds hoger. Zo vliegt de tijd voorbij en voordat je weet ben je met de dagelijkse drukte meer aan het regelen dan aan het leven. Je vergeet tijd voor jezelf te nemen.

Ga op je kop staan

We moeten zoveel, maar meestal leggen we die druk op onszelf neer. Minder moeten en meer genieten vraagt dan ook om een andere kijk op je dagelijkse leven. We hebben het allemaal soms even nodig om tot rust te komen om je gedachten te verzetten en je batterij weer op te laden. Als jonge moeder cijferde ik mezelf compleet weg en mijn eigen geluk was wel het laatste waar ik mee bezig was. Zelfs het wegbrengen van de kinderen naar de kinderopvang gaf me onnodige schuldgevoelens. Laat staan dat ik een moment voor mezelf nam om iets te doen wat ik écht leuk vind. Alleen dat idee al gaf me het gevoel dat ik een slechte moeder was. Ik drukte mijn gevoelens weg en ontkende mijn eigen behoeftes en verlangens.

Met hulp ben ik anders gaan denken. Uiteraard zijn mijn kinderen het allerbelangrijkst, maar dat betekent niet dat ik er zelf niet meer mag zijn. Ik hoef mezelf niet weg te cijferen. Plezier maken is belangrijk, ook als je moeder bent. Ik besef me dat ik een belangrijke voorbeeldfunctie heb voor mijn kinderen. Ze zien hun moeder plezier maken en zo hoop ik hen mee te geven dat ook zij alles uit het leven halen. “Ga op je kop staan meid, het leven is niet vanzelfsprekend.” aldus mijn moeder. En zo besloot ik om spontaan, midden in de werkweek, een vrije dag op te nemen.

Even in een andere wereld

Minder moeten en meer genieten bracht ik in de praktijk op een prachtige lentedag. Die fijne zonnestralen waren natuurlijk heerlijk en zorgen bij mij voor een instant blij gevoel. Ik vroeg een goede vriendin om tijdens haar lunchpauze samen te suppen. Haar ouders wonen in het centrum aan het water en vanaf daar konden we een prachtige tocht maken over de Singel. Op het water is het alsof je even in een andere wereld bent. Het is super rustgevend om op het water te zijn en rustig te peddelen door het water. Op dat moment bestaan er geen boodschappenlijstjes, wasmanden en andere klussen. Je bent los van alle dingen die nog moeten gebeuren. Suppen is een heerlijke manier om je hoofd leef te maken en op te laden, terwijl je actief bezig bent in de natuur.

Neem een kijkje bij Watersport voor meer blogs over suppen. Bij Leefstijl vind je blogs over gezondheid, mindset en mijn persoonlijke blogs. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo