Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Mijn smartphone en ik zijn onafscheidelijk

vrouw met smartphone

Een smartphone heeft allerlei handige functies. Bij het minst geringste kunnen we mega snel iets opzoeken, de weg vinden, met elkaar communiceren of nieuwe vaardigheden leren. Mijn smartphone en ik zijn dan ook onafscheidelijk. Mijn agenda staat in mijn telefoon, mijn mailbox en ik betaal zelfs met mijn smartphone bij de kassa in de supermarkt. Ook vind ik het belangrijk om de meest scherpe foto’s van mijn kinderen te kunnen maken. Ik heb dan ook geen échte fotocamera, maar gebruik voor alles mijn smartphone. Ik zou niet meer zonder kunnen. Maar als het moment komt om een nieuwe telefoon uit te zoeken, vind ik het toch altijd lastig. Welke telefoon past bij mij?

De zoektocht naar de perfecte match

Als je een nieuwe telefoon uitzoekt, zijn er veel dingen waar je op kunt letten. Denk aan de grootte van de smartphone, snelheid, opslagmogelijkheid en de camera. Ga je je telefoon alleen gebruiken om bereikbaar te zijn? Of ga je er ook foto’s mee maken en filmpjes op kijken? Leuk of niet, je wensen hangen samen met het budget dat je te besteden hebt. En anders bekeken hoeven de duurste smartphones ook niet de beste te zijn. Er zijn genoeg betaalbare telefoons van grote kwaliteit. Toch scoren volgens de Consumentenbond scoren smartphones tot 150 euro meestal onvoldoende en is bij telefoons tussen de 350 en 800 euro is de prijs-kwaliteitsverhouding vaak optimaal.

De volgende vraag op zoek naar de perfecte smartphone voor jou is of je open staat voor alle merken. Zo kiest mijn man zonder twijfel voor Apple, maar dan is je keuzemogelijkheid wel beperkt. Ook is het belangrijk om stil te staan bij het gebruik van de telefoon. Wil je dat de telefoon in je broekzak past of kijk je series op je telefoon en heb je de voorkeur voor een groot scherm?

Compromissen sluiten

Mijn smartphone gebruik ik veel voor fotografie en video. Ik heb zelfs geen fotocamera, maar maak alle foto’s en filmpjes met mijn smartphone. Dit betekent dat ik bewust kies voor een grotere opslagruimte op mijn telefoon. En dat is een belangrijke overweging, want meer opslagruimte betekent ook dat de telefoon een stuk duurder is. De camerafunctie an sich vind ik heel belangrijk. Smartphones worden steeds beter, ook de camera’s. Dat is voor mij de reden om iedere keer weer voor een nieuw model te gaan. Niet alleen om foto’s van mijn kinderen te maken, maar ik maak ook zakelijk gebruik van mijn smartphone voor mijn werk als blogger en content creator.

Als je een nieuwe telefoon gaat uitkiezen, is het dus belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben waar je je telefoon voor gaat gebruiken en welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Iedereen vindt wel iets anders belangrijk aan de telefoon. Uiteraard dien je rekening te houden met je budget en moet je eventueel bereid zijn om compromissen sluiten. Maar denk maar zo, voor iedereen is er een smartphone! Ik hoop dat je met deze tips ook een telefoon vindt die perfect bij jou past.

Lees ook: Mijn favoriete apps

Header: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo