Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Knuffels

Het allereerste wat ik kocht toen ik wist dat ik in verwachting was, was een knuffel. Ik zocht naar de liefste, zachtste en leukste knuffels. Vanaf de geboorte liggen er knuffels in het bed van mijn kinderen. En dat is perfect normaal. Sterker nog, een knuffel kan jonge kinderen zelfs meer zekerheid geven, troost bieden en helpen bij de ontwikkeling van hun zelfstandigheid.

Met beer in bed

Na de zomervakantie gaat mijn jongste naar groep 3 en heb ik geen kleuters meer. Dat zette me aan het denken. Tot welke leeftijd slapen kinderen eigenlijk met knuffels in bed? Laatst wilde mijn zoon van zeven jaar het liefst een knuffel kopen uit een museumwinkel. Na een beetje rondstruinen op Google hoef ik me voorlopig nergens zorgen om te maken. De meeste kinderen verbannen hun knuffel uit hun bed als ze ergens tussen de zes en de tien jaar oud zijn. Het is dus helemaal niet zo gek dat mijn zoon van zeven jaar blij wordt van een superschattige, zachte knuffel.

Een knuffel heeft een belangrijke rol

Sommige kinderen bouwen een speciale band op hun knuffel en die kan behoorlijk sterk zijn. Dan gaat de knuffel overal mee naar toe. Mijn jongens hebben wel een oud vertrouwd knuffelbeest waarmee ze het liefst in slaap vallen. Het hebben van en hechten aan een knuffel zou bovendien een teken zijn van groeiende creativiteit en verbeelding. Mijn jongens spelen ook wel eens rollenspelletjes met hun knuffels en doen ze alsof hun knuffel ‘leeft’.

Lees ook: Het Zoete Zusjes moppenboek

Lumo Stars

Tijdens mijn zwangerschap koos ik nog de knuffels voor mijn kinderen, maar nu weten ze zelf heel goed wat ze willen. ‘Mama, deze knuffel is echt zo schattig. Kijk die oogjes!’ Met hun zachte vacht en grote ogen, zijn de Lumo Stars knuffels nu favoriet. Deze pluche diertjes zijn niet alleen schattig, maar hebben ook allemaal een eigen persoonlijkheid en naam.

Lumo Stars zijn gebaseerd op het kinderboek Northern Brights en zijn in Finland ontworpen. Deze diertjes nemen je mee in een magische wereld vol met besneeuwde bossen, ijzige landschappen en een betoverende sterrenhemel. Op het label aan de knuffel vind je een QR-code waarmee je in de Lumo Stars app meer informatie kunt vinden op jouw Lumo Stars knuffel. De pluche knuffels zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Bovendien bevat de uitgebreide Lumo Stars collectie ook verzamelfiguurtjes, verrassingseieren, tassen, speelgoed, spelletjes en puzzels. En met de Lumo Stars sleutelhanger aan de schooltas gaat er altijd een knuffel mee naar school!

Koop jouw favoriete Lumo Stars knuffels eenvoudig bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo