Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Keramische barbecue

Vuurtje stoken, een lap vlees op de grill en een pilsje in de hand. Een klassiek barbecue beeld toch? Misschien is bij jou het barbecue seizoen al begonnen. Het zonnetje laat zich steeds meer zien en de eerste mooie lentedagen zijn al geweest. Mijn man heeft zijn pijlen gezet op een keramische kamado barbecue. Er zijn ontzettend veel merken, zoals Green Egg en OFYR bbq. Maar wat betekent kamado eigenlijk en hoe werkt zo’n apparaat? Wat zijn nu precies de verschillen? Het kiezen van de juiste barbecue is niet eenvoudig en het loont om ze voor je aankoop goed met elkaar te vergelijken.

Kamado

Je herkent hem zo: een kamado barbecue bestaat uit een eivormige, vuurvaste buitenschil. In het binnenwerk is plaats voor houtskool en één of meerdere roosters. De barbecue heeft een ventilatiedeurtje aan de onderkant en een ventilatieklep op de deksel. Een kamado is geen alledaagse barbecue. Volgens mijn man is een keramieke kamado de fijnste barbecue omdat je de temperatuur optimaal kunt reguleren en vasthouden. Weersomstandigheden hebben geen invloed op de temperatuur aan de binnenkant van de barbecue en daarom is hij dan ook het hele jaar door goed te gebruiken. Niet alleen barbecueën in de zomerzon, maar ook hartje winter dus. Een keramische barbecue is daarnaast zeer duurzaam. De barbecue heeft weinig houtskool en zuurstof nodig, doordat de hitte goed wordt vastgehouden. Een keramische barbecue is geschikt voor bakken en grillen, maar ook voor roken en slow cooking. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Voor- en nadelen

Een kamado heeft een kostenplaatje. Daarom heb ik mijn man gevraagd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten en te bedenken waar hij hem voor gaat gebruiken. Hoe groot moet het grilloppervlak zijn bijvoorbeeld? Is de barbecue bedoeld als buitenkeuken of gaan we hem ook meenemen als we op pad gaan? Een keramische barbecue heeft naast een heleboel voordelen ook een aantal nadelen ten opzichte van andere barbecues. Zo is keramiek kwetsbaar en moet de barbecue daardoor altijd met uiterste zorg worden verplaatst en heeft de barbecue behoorlijk wat tijd nodig om af te koelen. Mijn man ziet barbecueën echter als veel meer dan simpelweg een hamburger grillen. Volgens hem zet je hiermee de lekkerste maaltijden op tafel. Als ik het goed begrijp, is hij allerlei culinaire hoogstandjes van plan. Het is absoluut de investering waard, aldus mijn man. Ik laat me graag verrassen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo