Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Fitheid is meer dan een getal op de weegschaal

Meten is weten. Als je wilt afvallen dan koppelen we dat vaak aan een streefgetal op de weegschaal. Maar wat zegt het getal op de weegschaal nou echt? Als je iedere dag op de weegschaal staat, is het niet vreemd als je elke keer een ander getal ziet staan. Een gewone weegschaal houdt geen rekening met je lichaamsbouw. De nieuwe smart weegschaal van InBody geeft je een uitgebreide analyse van je lichaam samenstelling. Deze gedetailleerde inzichten in je lichaamssamenstelling, waaronder spiermassa, vetpercentage, viscerale vetniveaus en meer. Want fitheid is meer dan een getal op de weegschaal.

Waar bestaat je lichaam uit?

Er was een tijd dat ik iedere dag op de weegschaal stond. Bij een lager getal kon ik mijn dag met een rustig gevoel beginnen, maar bij een hoger gewicht op de weegschaal kon dat mijn humeur behoorlijk verpesten. Zonde dat ik mijn stemming zo liet verpesten door een getal. Want de enige dag houdt je lichaam meer vocht vast dan een andere dag, of je maag en darmen zitten nog vol, je stoelgang is onregelmatig of je hebt net veel gedronken.

Een gewone weegschaal geeft alleen jouw lichaamsgewicht aan, maar houdt geen rekening met de samenstelling van je lichaam. Je lichaamssamenstelling geeft de verhouding weer tussen je vetvrije massa (botten, organen, vocht en spieren) en vetmassa (vet) ten opzichte van jouw totale lichaamsgewicht. Bij een gezond lichaam zijn de vetvrije massa en vetmassa in balans. Teveel vet is ongezond voor je lijf. Door dit te meten, kun je bepalen of en welke vervolgstappen je wilt zetten.

Nauwkeurig, betrouwbaar en smart

Gelukkig is er de spiksplinternieuwe InBody Dial H30 smart weegschaal die jouw helpt om je gezondheid beter dan ooit te begrijpen én te verbeteren. Ik maak al jaren met plezier gebruik van een voorganger van deze weegschaal. Maar met dit exemplaar is niet alleen luxer in uitstraling, maar meet nog nauwkeuriger en betrouwbaarder meer cruciale meetresultaten. Net als zijn voorganger is deze smart weegschaal super eenvoudig in gebruik en houd je je metingen bij via de InBody app. Het gebruiksgemak is zelfs verbeterd, want je hoeft niet langer een meting te starten via de app, maar kunt direct op de smart weegschaal stappen voor je meetmoment.

De InBody Dial H30 voert nog meer metingen uit dan zijn voorganger waardoor je in de app ook meer metingen terugziet. Zo meet de smart weegschaal niet alleen het percentage lichaamsvet, maar bijvoorbeeld ook je visceraal vetniveau. Van visceraal vet, dat zich tussen de organen bevindt, is aangetoond dat het een risico op chronische gezondheidsproblemen verhoogt.​ Het is dus belangrijk om dit vet op een gezond gehalte te krijgen of te behouden.

See What You’re Made of

De installatie van de smart weegschaal is een fluitje van een cent. Als je de InBody-app download dan kun je door middel van Bluetooth het apparaat verbinden. Je meet door met je blote voeten op het platform te staan. Als het gewicht is gemeten, houd je de handvatten vast op heuphoogte. Je kunt de resultaten bekijken door aan de draaiknop te draaien of je ziet een gedetailleerde analyse in de app.

Wil de rest van het gezin ook gebruik maken van de inzichten in hun lichaamssamenstelling? Dit is geen enkel probleem met deze smart weegschaal, want er kunnen wel 20 gebruikersnamen worden geregistreerd. InBody helpt mij bij de focus op een gezonde lichaamssamenstelling in plaats van mij te richten op de kilo’s. Een gezonde balans tussen vet- en spiermassa is van belang voor mijn gezondheid en welzijn. En dat is waar het eigenlijk allemaal om draait.

Lees ook: Op je gezondheid?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo