Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Weekblog: Mijn 1 januari

Afvallen is niet altijd makkelijk voor mij. Als ik gewicht wil verliezen, neig ik altijd naar een streng eetregime. Alles of niets. Maar nadat ik mij de hele dag heb ingehouden, eet ik er ”s avonds op de bank weer een kilo bij. Als kip zonder kop rende ik de afgelopen tijd rond. Ik had geen concreet doel. En iedere maandag voelde het alsof ik opnieuw moest beginnen. Mijn eerste instinct was om in de slachtofferrol te kruipen. Lekker mijn kop in het zand te steken en net doen alsof het er niet is. Echt, voor die rol verdien ik een Oscar. Dat gevoel ging mij steeds meer tegen staan. Mijn hunker naar fitheid en innerlijke rust won het van mijn zelfmedelijden. Vanaf nu breng ik meer focus aan in mijn manier van leven. En hoe ik dat ga doen en welke keuzes ik maak en tegen welke struggles ik aanloop, vertel ik je in deze wekelijkse update.

Maandag 1 juli

Zomaar op een random maandag besluit ik dat het genoeg is geweest. Ik wil mij niet langer verstoppen en doen alsof, maar ik ben bereid om moeite te doen voor mijn gezondheid. Misschien raakt dat meteen wel de kern van mijn ‘probleem’. De afgelopen periode speelden er zoveel andere dingen dat mijn wil minder belangrijker is geworden. Vanuit zelfliefde streef ik nu naar een gezond gewicht. Met de (betaalde) app YAZIO track ik mijn voeding en met de InBody smart weegschaal krijg ik inzicht in de samenstelling van mijn lichaam.

Dinsdag 2 juli

Lekkere timing net voor de vakantie. Ik zie het je denken. De tijd is rijp voor mij. Ik wil niet wachten tot 1 januari, sterker nog, als ik nu focus aanbreng in mijn manier van leven dan heb ik mijn doelen tegen die tijd al behaald. Daarom start ik nu. Op een doordeweekse dinsdag.

De confrontatie met het getal op de weegschaal is heftig. Het vetpercentage is helemaal om te huilen. Een brok in mijn keel. Het is nog erger dan ik eigenlijk onder ogen durfde te komen. Maar dit hoort erbij, deze confrontatie. Dit maakt mij bewust dat ik dit niet langer mag ontkennen. Wegkijken is er niet meer bij, hier moet ik dwars doorheen. Ik probeer vanuit zelfliefde een beetje zachter voor mezelf te zijn, maar ik neig naar negatieve gedachten. ‘s Avonds kijken we voetbal met vrienden. Ik maakte een lekkere salade en bleef van het stokbrood en de wijn af.

Woensdag 3 juli

Sinds vorige week ben ik begonnen met dagelijkse wandelingen van 5 kilometer tijdens zonsopgang. Helaas lukt het vandaag niet om te wandelen, maar ik doe een dans work out van 15 minuten via YouTube in mijn lunchpauze. ‘s Avonds na het eten lopen we met de hele familie een extra rondje.

Zelfliefde momentjes van vandaag: pannenkoeken met aardbeien als ontbijt. De aankoop van een korte spijkerbroek, want ik ga mijn witte melkflessen niet verstoppen. Ik doe mee aan de blote benen parade. Een warme douche met Kneipp douchegel om even rust te vinden na een hectische dag. Mezelf complimenten gegeven voor de leuke samenwerkingen die ik mag doen en vroeg naar bed.

Donderdag 4 juli

Hoog in mijn hartslag word ik wakker van beangstigende nachtmerries. Het kan zo freaking echt lijken. Al kan ik ze niet meer navertellen, het heeft impact. Het is toch vreemd hoe grote en belangrijke ervaringen of kleine onbenullige voorvallen, ervaringen van gisteren of van een jaar geleden kunnen terugkomen in je dromen. Een rondje wandelen geeft rust. Verder een drukke werkdag en binnen mijn calorieplan gebleven.

Vrijdag 5 juli

Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, ga ik een uurtje tennissen in de kooi. Door lieve dingen tegen mezelf te zeggen in de spiegel werk ik aan mijn zelfbeeld. Het voelt een beetje weird in het begin, maar dit spiegelwerk werkt voor mij. Ik twijfel om tennislessen te nemen. ’s Avonds hebben we een vrij-mi-bo in Utrecht. Ik neem één wijntje en eet wat vegetarische hapjes.

Zaterdag 6 en zondag 7 juli

’s Avonds een vent, ’s ochtends een vent. Ik sta weer vroeg op om een uur te tennissen. Ik maak een heerlijke tomatensoep voor het hele weekend. Op zondag bestaat mijn lunch uit een grote kop tomatensoep en een medium popcorn in de bioscoop. Door mijn calorieën te checken, lukt het mij beter om bewustere keuzes te maken. Dit weekend besloot ik om de knoop definitief door te hakken. Ik heb mijn abonnement bij de sportschool stopgezet en heb mij ingeschreven voor tennislessen na de zomer.

Resultaat van zelfliefde naar gezond gewicht

Met een goed gevoel kijk ik terug op mijn ‘eerste’ week. De focus op zelfliefde helpt mij op bewuster te kiezen. Door calorieën te tellen, hoef ik geen lekkere dingen te laten staan. Eerder zou ik dat wel doen, en mij daarna weer volledig te buiten gaan met alles wat voorhanden ligt. Nu mag ik alles kiezen om te eten, maar het moet wel in mijn totaal aantal calorieën voor die dag passen. Uit de InBody smart weegschaal analyse blijkt dat mijn gewicht is afgenomen met 2,1 kg en mijn vetpercentage met 1,4%.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo