Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Sport / Wandelen

Hartstocht vanuit huis

Samen zetten we stappen naar een gezond hart voor iedereen

Op zaterdag 2 oktober 2021 loop ik samen met duizenden anderen om een verschil te maken. Op die dag vindt de Hartstocht plaats. Een uniek evenement waarmee je door te wandelen geld inzamelt voor onderzoek naar nieuwe oplossingen voor gezonde harten. Je kunt kiezen om de Hartstocht te lopen over het strand vanuit Scheveningen of vanuit huis of een locatie naar keuze. Vanuit huis bepaal je de afstand helemaal zelf. Of je nu 5 of 50 kilometer wil lopen, het is aan jou. De eRoutes app stelt op basis van jouw startlocatie en gewenste kilometers een mooie route voor je samen. De app werkt wereldwijd dus mocht je op vakantie in het buitenland zijn dan kun je ook meedoen. Tijdens het wandelen kun je luisteren naar Hartstocht Radio; een live radioprogramma vol verhalen en de lekkerste wandel beats. Bij je inschrijving krijgt iedereen een persoonlijke sponsorpagina om sponsors te werven. Het is niet verplicht om hier iets mee te doen, maar dit is natuurlijk wel een mooie manier om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Lees ook over mijn deelname vorig jaar: Hartstocht

Waarom doe ik mee?

Wandelen is een laagdrempelige manier om direct een bijdrage te kunnen leveren aan levensreddend hartonderzoek. Hartstocht vanuit huis geeft je bovendien volledige vrijheid om je eigen afstand te kiezen. En als je liever hardloopt dan wandelt, dan kan dat natuurlijk ook. Ik ben me niet altijd bewust van het belang van een sterk hart, maar het is je motor achter je dagelijkse portie energie. Juist daarom is het belangrijk om je hart goed te kennen en je hart zo gezond mogelijk te houden. De Hartstocht is een initiatief van de Hartstichting en zet zich in voor een hartgezond leven. De Hartstichting stimuleert gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. De Hartstichting adviseert iedereen om hun bloeddruk en cholesterol vanaf het 40e levensjaar regelmatig te laten controleren. Met die kennis kun je namelijk op tijd actie ondernemen wanneer dat nodig is. De Hartstichting deelt kennis over de symptomen van een beroerte of hartinfarct. Zo kan er sneller hulp ingeschakeld worden en worden mensen sneller geholpen. Topwetenschappers en artsen werken elke dag aan oplossingen en onderzoeken die hard nodig zijn.

Wil je ook meelopen? Schrijf je in via www.hartstocht.nl

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo