Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

Haal het beste uit jezelf

persoonlijke effectiviteit

Wil je veranderen en het best uit jezelf halen? Voor mij begint alles met een positieve mindset. Je manier van denken of mentale houding bepaalt welke acties je wel je wel of niet onderneemt. Die acties bepalen uiteindelijk hoe je leven eruit ziet. Zo kan een positieve mindset misschien wel de belangrijkste stap in je persoonlijke ontwikkeling zijn. Het klinkt misschien eenvoudig om overal het beste van te maken, maar dat is niet voor iedereen het geval. Niet iedereen is geboren met het positiviteitsgen, zal ik maar zeggen. Maar dat betekent niet dat je het daarbij moet laten zitten. Je kunt het leren om een roze bril op te zetten en iedere dag het beste uit jezelf te halen.

Werken aan jezelf

Het is mijn manier van denken die mijn leven heeft veranderd. Na traumatische tropenjaren voelde ik mij chronisch moe en futloos. Ik wilde veranderen om opgewekt wakker te worden, te barsten van de energie en vooral genieten van iedere dag. Dat ging niet vanzelf en ik realiseerde mij dat ik een spreekwoordelijke schop onder mijn kont wel kon gebruiken. Het werd tijd om af te rekenen met die onnodige rem op mijn leven en te leren om veel gas te geven. En dat hoef je niet alleen te doen. Ik las stapels zelfhulpboeken (nog steeds trouwens) en volgde onder andere een persoonlijke effectiviteit training voor een flinke portie zelfkennis.

Het veranderen van je mindset vraagt om een open blik en de durf om jezelf kritische vragen te stellen. Waar ben je goed in? Wat zijn je minder sterke kanten? En wat vind je belangrijk? Wat wil je bereiken? In de spiegel kijken en ‘negatieve denken’ onder ogen komen, is best confronterend. Als je al je hele leven gewend bent om dingen op een bepaalde manier te doen, dan is het lastig om dat opeens te veranderen. Een training persoonlijke effectiviteit of effectief communiceren kan je hierbij helpen. Zo leer je om beter om te gaan met belemmerende gedachten en meer te genieten van het moment. Zo ben je in staat om bewustere keuzes te maken en zo beter voor jezelf te zorgen. Op die manier kun je het beste uit jezelf halen!

Mindset is geen wedstrijd

Het veranderen van je mindset is geen wedstrijd. Het is een leerproces. En dat hoef je niet alleen te doen. Het vragen van hulp is misschien wel de eerste beste stap die je kunt zetten. Het volgen van een persoonlijke effectiviteit training of effectief communiceren kan jouw zelfvertrouwen een boos geven. Of misschien geeft het je wat meer innerlijke rust, waardoor je meer leiding durft te nemen over je eigen leven. Geloof me, je bent echt niet de enige die hiermee worstelt. Het ontmoeten van gelijkgestemden kan zorgen voor herkenbaarheid. Ook kleine stappen kunnen een grote impact hebben. Daarnaast is het natuurlijk nooit te laat om je manier van leven te verbeteren. Met een positieve instelling lacht het leven je toe. Zelf ervaar ik dat ik liever voor mezelf ben, dankbaar en vooral gelukkiger. Het is jouw keuze hoe jij door het leven wil gaan. Waar wacht je nog op? 

Lees ook: Beginnen met sporten, hoe pak je dat aan?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo