Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Sport

Beginnen met sporten: hoe pak je dat aan?

Het zal geen verrassing voor je zijn dat voldoende bewegen essentieel is voor een goede gezondheid. Echter, om sporten en bewegen vol te houden, is het belangrijk om het niet te zien als iets dat je ‘moet’ doen, maar als een leuke bezigheid. Bovendien is dat helemaal niet nodig om er tegenop te zien. Of je nu begint met sporten, of na enige tijd je routine weer op wilt pakken, er is altijd wel een manier om dat te doen op een manier die voor jou prettig aanvoelt. Hoe kun je het het beste aanpakken als je begint met sporten? In deze blog lees je enkele tips.

Train met een personal trainer of in klein groepsverband

Kiezen voor persoonlijke begeleiding heeft veel voordelen. Als je begint met sporten, is het belangrijk dat je leert wat je juiste lichaamshoudingen zijn, hoe je jezelf op een gezonde manier uitdaagt, maar ook hoe je effectief rust neemt. Door dit onder persoonlijke begeleiding te doen weet je zeker dat je het goed aanpakt, en voorkom je blessures. Bovendien is een personal coach, of een kleine groep mede-sporters zoals een small group training in Berkel-Elschot, goed voor de nodige motivatie. Immers, een coach of een groep kan je aanmoedigen om verder te gaan. Daarnaast zul je met goede begeleiding het snelst vooruitgang boeken in je routine.

Kies een sport die je leuk vindt

Om het sporten vol te houden, is het van belang dat je kiest voor een activiteit die je leuk vindt. Ben je iemand die graag wint, ga dan voor een sport als tennis of squash. Hou je meer van teamsporten, kun je kiezen voor volleybal of voetbal. Ben je meer prestatiegericht en wil je jezelf uitdagen, is fitnessen in de sportschool misschien iets voor jou. Spreken al deze dingen je helemaal niet aan en staat het idee om naar een sportschool te moeten je tegen, bedenk dan dat er heel veel manieren zijn om beweging te krijgen. Een wandeling of een rondje fietsen maakt niet alleen dat je beweegt, je bent ook nog lekker in de buitenlucht.

Verwerk het in je routine

Sporten of bewegen is effectief als je het regelmatig doet. Als je eraan begint, maar het gauw weer opgeeft, heeft het weinig zin. Tegelijkertijd is het heel verleidelijk om de sportschool of wandelsessie een keer over te slaan, bijvoorbeeld als je het druk hebt of moe bent. Een goede tip is daarom om je sporten te verwerken in je routine. Stel voor jezelf vast op welke dagen en tijdstippen je gaat sporten. Door dat met jezelf af te spreken, is het minder aannemelijk dat je de handdoek in de ring gooit. Voor wandelen of fietsen op je eigen initiatief geldt hetzelfde. Maak met jezelf afspraken wanneer je het wilt doen, en hou je daar ook aan. Je zult al gauw niet beter weten.

Lees meer blogs over Sport

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo