Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Fit de winter door met je telefoon

hardlopen in de sneeuw

‘Een telefoon heeft alleen maar negatieve gevolgen voor de gezondheid’, dat hoor je vaak in de media. Dit is niet geheel terecht. Er zijn namelijk vele voordelen aan de mobiele telefoons, zeker wanneer je hem slim gebruikt. Ook voordelen voor de gezondheid! Welke dat zijn en hoe jij je telefoon kunt gebruiken om ook deze winter fit en vitaal door te brengen? Lees snel verder.

Gebruik de standaard apps

Veel telefoons bezitten van zichzelf al veel verschillende apps die je kunnen helpen aan nét dat beetje extra motivatie om je gezondheid te bevorderen. Wanneer je Apple en Samsung telefoons gaat vergelijken zie je dat die van Samsung al standaard voorzien zijn van een speciale health app. Hier worden standaard je stappen gemonitord. Niet alleen de hoeveelheid stappen, maar ook de snelheid en zelfs het aantal trappen wordt meegenomen. Probeer iedere dag de 10.000 te halen en je bent al top bezig. Ook kun je al je gezondheidsgegevens invoeren en bijhouden, zelfs je hartslag kan door de meeste Samsung telefoons worden bijgehouden. Dit alles krijg je bij Samsung er dus gratis en voor niets bij!

Installeer apps

Naast de standaard mogelijkheden die er op de gemiddelde smartphone van vandaag de dag zitten, zijn er ook nog vele apps op de markt die ook bijdragen aan een vit en vitaal leven. Deze apps zijn er ook in allerlei gratis varianten. Van de eetmeter van het Voedingscentrum tot een boodschappencoach die je helpt om gezonde keuzes te maken in de supermarkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je wordt al een heel eind op weg geholpen. Kijk eens rond welke apps jou kunnen helpen op het gebied van voeding, vaak is een stuk bewustwording al voldoende om net dat stapje meer te zetten.

Skip de sportschool

In de zomer heb je wellicht al niet zo heel veel motivatie om naar de sportschool te gaan, maar in de winter daalt dat vaak (net als de temperatuur) tot onder het nulpunt. Dit is ook niet zo gek, de regen en kou verleiden je niet echt tot het naar buiten gaan voor een bezoekje aan de sportschool. Maar ook hier biedt je smartphone uitkomst. Bij een beetje slim gebruik ervan, kun je je abonnement opzeggen en bespaar je ook nog eens veel geld. Van Strava voor een cardio sessie, tot een 7 minutes workout voor wat kracht en flexibiliteit. Zelfs complete krachttrainingen zijn al vanuit huis te doen, een setje dumbells aanschaffen is dan ook het overwegen waard.

Kortom, gebruik die mobiele telefoon volop en ook een keer voor wat anders dan social media en WhatsApp. Dit kleine apparaatje kan er ook voor zorgen dat jij fit en vitaal de winter doorkomt. Gewoon lekker sporten vanuit huis en het bijhouden van het eten in de feestelijke maanden, dit zorgt ervoor dat jij in het voorjaar niet opeens enorm aan de bak moet om strak in het zwempak te verschijnen. Wel zo lekker om zo aan het nieuwe jaar te beginnen!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo