Zoeken...
TOP
Cultuur en Media Reviews

Films en series december 2023

netflix

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv en/of Prime of zie je in de bioscoop. 

In de bioscoop: Teddy’s kerstfeest

Sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een ongelooflijk geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Maria voelt zich meteen verbonden met het levende speelgoed en kan geen betere kerstwens bedenken dan om de teddybeer voor zich te winnen. Maar deze teddybeer heeft andere plannen. Hij droomt van een rijke eigenaar die hem alles kan leren wat de wereld te bieden heeft. Teddy’s kerstfeest is een hartverwarmende film voor het hele gezin. Nu te zien in de bioscoop.

The invisible man

De volgende in het rijtje films en series is The invisible man. Ik zat aan de buis gekluisterd. Cecilia Kass (Elisabeth Moss) vlucht van haar geweldige man. Vervolgens blijkt hij overleden en laat haar een groot deel van zijn vermogen na. Maar ze voelt zich bekeken en er gebeuren bizarre toevalligheden. Langzaam begint Cecilia door te draaien, terwijl zij wanhopig probeert te bewijzen dat zij achterna gezeten wordt door iemand die door niemand gezien kan worden. Het is een sterke film met goed acteerwerk. Spannend, maar niet eng. Deze film blijft in je hoofd zitten. The invisible man is te zien op Netflix.

Greenland

In de actiefilm Greenland staat de wereld voor een allesverwoestende natuurramp. We zien hoe een gezin de ramp moet zien te overleven. In een race tegen de klok proberen ze een bunker te vinden waar ze kunnen schuilen. Maar ze zijn niet de enige die dat willen in alle paniek en chaos. Greenland is een apocalyptische film met een realistisch gehalte waarin de emoties en driften van mensen in nood hoog oplopen. Ik leefde mee met het gezin dat overtuigend wordt gespeeld. Greenland is te zien op Prime.

Monarch Legacy of monsters

De serie Monarch Legacy of monsters volgt mensen die aanwezig waren bij de onthulling van gigantische monsters die op aarde leefden. Centraal staat het drama dat een aanval van Godzilla veroorzaakt en het persoonlijke verhaal van de halfbroer-en zus die meer willen weten over hun overleden vader. Deze serie gaat dus niet alleen over monsters, maar meer over hoe mensen hiermee dealen. Je hoeft dus geen allesvernietigende Godzilla te verwachten. Monarch Legacy of Monsters is te zien op Apple+.

All the lights we cannot see

De blinde Marie-Laure woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Wanneer Marie-Laure twaalf is, bezetten de nazi’s Parijs. Vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo; ze hebben echter de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. Ondertussen belandt de Duitse Werner Pfennig, die opgegroeid is in een weeshuis, bij de Hitlerjugend. Hij wordt vervolgens naar het front gestuurd. In de laatste dagen van de WO II kruisen de wegen van Marie-Laure en de Duitse Werner elkaar. Het enige wat ik jammer vond, is dat er Engels werd gesproken in plaats van Frans en Duits. All the lights we cannot see is te zien op Netflix.

Pacto de silencio

Brenda werd als baby gedumpt en is op zoek naar haar biologische moeder. Ze weet dat haar moeder rond de tijd dat ze werd geboren een tiener was die op een kostschool zag. Jaren later is Brenda uitgegroeid tot een influencer met meer dan tien miljoen volgers. De tijd is rijp voor wraak. Pacto de Silencio is een serie waarin drama en thriller zijn gecombineerd. Het acteerwerk is niet altijd top, maar het kijkt in ieder geval weg en ja, je blijft tot het einde benieuwd wie Brenda’s moeder is. Pacto de silencio is te zien op Netflix. Kijk ‘m wel in het Spaans, want de nasynchronisatie is vreselijk.

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit