Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Eiwitshakes

Je hebt maar één lichaam en daar wil je toch zo goed mogelijk voor zorgen? Of je nu een fanatieke sporter bent of liever televisie kijkt, ieder lichaam heeft behoefte aan eiwitten. Eiwit is een voedingsstof, net als koolhydraten en vet, en is de bouwsteen van onze spieren. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Volgens het Voedingscentrum bevatten bijna alle levensmiddelen eiwit. Eiwit komt voor in zowel plantaardige als dierlijke producten. Natuurlijk zitten eieren tjokvol eiwit, maar ook in onder andere brood, granen, noten, vlees en vis zitten eiwitten.

Het eten van voldoende eiwit is belangrijk voor een goede gezondheid. Na het sporten hebben je spieren behoefte aan eiwitten. Maar ook als je gaat afvallen, is extra eiwit belangrijk. Als je gewicht verliest, kiest je lichaam als eerste spiermassa als brandstof. Door na je training voldoende eiwitten binnen te krijgen, bevorder je spierherstel en -groei. Ook bescherm je je spieren tegen afbraak en zorg je ervoor dat je vet wordt aangesproken als brandstof in plaats van je spiermassa. Bovendien geven eiwitten een vol gevoel zonder veel calorieën te bevatten.

Niet alleen voor bodybuilders

Ook naar mate je ouder wordt, is het belangrijk om voldoende eiwitten te nuttigen. Vanaf je 30ste verjaardag nemen je spiermassa en -kracht langzaam af. Je lichaam gaat minder efficiënt met eiwitten om. Met voldoende eiwitten voorkom je niet alleen de afname van je spiermassa, maar ook veel andere (ouderdoms)kwalen. Velen denken dat een eiwitshake, ook wel bekend als proteïneshake, alleen voor topsporters of bodybuilders bedoeld is. Maar niet voor niets zijn eiwitshakes een ware trend.

Een eiwitshake is een goed en makkelijk middel om je lichaam van extra eiwitten te voorzien. Met een eiwitshake voeg je makkelijk meer eiwitten toe aan je voeding. Ook als je veganistisch eet of geen zuivel kunt verdragen, is het drinken van een eiwitshake op basis van plantaardig eiwitpoeder een snelle, gemakkelijke én lekkere manier om je eiwitten aan te vullen. Met een veganistische eiwitshake werk je op een verantwoorde wijze aan een fit en gezond lichaam. Uit onderzoek blijkt dat het niet veel uitmaakt of je eiwitten voor of na het trainen neemt. Veel mensen denken dat je het beste na je work out kunt nemen, maar dat blijkt dus niet het geval. Je kunt beter kijken naar je totale eiwitinname gedurende de dag.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo