Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Eieren verkopen als bijbaan

eieren

Voor niets gaat de zon op‘, zeiden mijn ouders vroeger altijd. Op jonge leeftijd leerde ik met geld omgaan door het zelf te verdienen. Ook mijn kinderen zal ik stimuleren om vanaf hun 13e jaar een bijbaan te zoeken. In eerste instantie denk je misschien aan een krantenwijk, folders rondbrengen of vakken vullen in de supermarkt. Maar er zijn veel leukere mogelijkheden, zoals eieren verkopen aan de deur.

Klusjes doen vanaf 13 jaar

Als je 13 of 14 jaar bent, mag je klusjes doen. Ook mag je helpen bij licht, niet-industrieel werk. Zoals helpen bij het vakken vullen in een winkel of magazijn. Zo kun je geld verdienen om te besteden aan coole nieuwe sneakers, kaartjes voor een tof concert of om te sparen voor een nieuwe telefoon. Op Rijksoverheid.nl zie je precies op welke leeftijd je kind welke bijbaantjes mag hebben en voor hoeveel uur per week.

Doen is poen

Voor kinderen is een bijbaan ontzettend leerzaam. Je leert om afspraken te maken en na te komen, om representatief te zijn, verantwoordelijkheden te krijgen en zelfstandig te worden. Denk aan op tijd komen en netjes omgaan met de spullen van een ander. Regelmatig vertel ik mijn kinderen over mijn ervaring met bijbaantjes en geef ik voorbeelden van mogelijke bijbaantjes die de jongens kunnen gaan doen. Er zijn veel leuke manieren om aan de slag te gaan, zoals het verkopen van eieren.

Een eierwijk in plaats van krantenwijk

Eierwijk is het bijbaantje voor scholieren die wat extra’s willen bijverdienen. Het kan gezellig in je eigen straat, het is super leerzaam en het verdient ook nog eens erg goed. Je koopt de kakelverse eieren rechtstreeks bij de boer om ze vervolgens door te verkopen aan je buren. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Je maakt eerst een folder waarin je de eieren aanbiedt, die je vervolgens persoonlijk bij je buren kunt afgeven. Vervolgens hoop je natuurlijk dat de bestellingen binnenrollen en koop je de eieren bij de boer om ze vervolgens te leveren. Zo’n bijbaantje is niet alleen super leerzaam, maar ook heel leuk. Afspraken maken, bestellen, leveren én geld verdienen!

Een ervaring voor het leven

Ik herinner mijn eigen arbeidsverleden nog heel goed. Ik begon met oppassen, maakte schoon en heb in een dameskledingzaak gewerkt. Mijn man heeft ook altijd gewerkt en stond ’s ochtends vroeg op om door weer en wind de krant te bezorgen. Een bijbaantje voor mijn kinderen vind ik een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Daarom zal ik mijn kinderen aansporen om zelf geld te verdienen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo