Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Een tijger in je bed

Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Het boek ‘Een tijger in je bed‘ is een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen.

Tijgerlezen

Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. De boekenserie Tijgerlezenboeken van Querido legt daarom nadruk op humor en spanning. Deze boeken zijn bedoeld voor beginnende lezers van vijf tot en met negen jaar. Voor mijn oudste zoon is het boek geschikt om, met een beetje hulp, zelf te lezen, maar voor mijn jongste kleuter is het boek geschikt om voor te lezen.

Zo zit het met tijgers

Het eerste hoofdstuk gaat over een man die een tijger in zijn bed vindt. Het is best een spannend begin van het boek, maar mijn jongens vinden het vooral grappig. ‘Dat kan toch niet mama?’ In de hoofdstukken die volgen leren we ontzettend veel over tijgers terwijl we lezen. We lezen over de tijger die naar zijn prooi sluipt. Mijn jongste kleuter kan niet stil blijven zitten en kruipt door de kamer.

Een tijger in je bed bevat relatief eenvoudige en korte zinnen. De tekst van de verhaaltjes wordt overzichtelijk aangeboden. Er worden geen moeilijke woorden of lange zinnen gebruikt en het lettertype is groot en goed leesbaar. Het boek bevat veel mooie illustraties. Vooral de welpjes vinden mijn jongens erg schattig. Het ‘willen lezen’ zit wel goed met deze spannende tijgerverhalen.

Koop ‘Een tijger in je bed‘ via je lokale boekhandel of via Bol.com

Een tijger in je bed
Bibi Dumon Tak
Querido
ISBN: 9789045126951
€ 9,99

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo