Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De Nationale Voorleesdagen 2022

Deze week vindt het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar weer plaats. Van 26 januari tot 5 februari zijn De Nationale Voorleesdagen, een campagne die in het teken staat van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen is bij ons thuis een dagelijkse bezigheid. Van mooie prentenboeken krijg ik nooit genoeg. Prentenboeken vond ik dan ook het leukste kraamcadeau en ik begon dan ook direct met voorlezen aan mijn jongens. Ook nu mijn oudste zoon leert lezen op school is het voorlezen gelukkig nog niet van de baan. Voorlezen is niet alleen een gezellig en leuk momentje samen, maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Ook als kinderen al zelf kunnen lezen, blijft voorlezen veel voordelen hebben.

Maar welke voorleesboeken kies je dan? Leuke kinderboeken koop je bij Bruna. In de webshop vind je een grote collectie voorleesboeken, prentenboeken, weetjesboeken, stripboeken, rijmpjes, sprookjesboeken en nog veel meer. Oftewel een groot assortiment kinderboeken voor alle leeftijden. Er zijn zo ontzettend veel mooie kinderboeken dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Jaarlijks wordt er door een jury een Prentenboek top 10 bekend gemaakt. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal ook aantrekkelijke illustraties bevat. Hieronder volgt de top tien voor dit jaar.

De Prentenboek top 10 van De Nationale Voorleesdagen 2022

 • Maar eerst ving ik een monster (Uitgeverij Lemniscaat)
  Geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer
 • Vos gaat een stukje rijden (Hoogland & van Klaveren)
  Geschreven en geïllustreerd door Susanne Strasser, vertaald door Berend Ruttenberg
 • Hey Baby, kijk! (Davidsfonds Infodok)
  Geschreven door Laura van Bouchout en geïllustreerd door Eva Mouton
 • Heertje en Meneertje (Uitgeverij Rubinstein)
  Geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout en geïllustreerd door Jan van Lierde
 • De koffer (Uitgeverij Gottmer)
  Geschreven en geïllustreerd door Chris Naylor-Ballesteros, vertaald door J.H. Gever
 • Het eiland van Olifant (Uitgeverij Querido)
  Geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers
 • Duizend-en-één paarse djellaba’s (Uitgeverij Gottmer)
  Geschreven door Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani en geïllustreerd door Annelies Vandenbosch
 • Muk (Uitgeverij Rubinstein)
  Geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Laury Tinnemans en Job van Gelder
 • Daar ben je (Uitgeverij Querido)
  Geschreven door Hans en Monique Hagen en geïllustreerd door Charlotte Dematons
 • De ridder zonder billen (Van Holkema & Warendorf)
  Geschreven door Levina van Teunenbroek en geïllustreerd door Charlotte Bruijn

Voorlezen is een must

Als ouder besef ik me heel goed dat ik invloed uitoefen op het leesplezier en -gedrag van mijn kinderen. Mijn kinderen genieten niet alleen maar van een speciaal momentje samen, maar kinderen van ouders die vaak lezen en voorlezen, lezen vaker en zijn gemotiveerder om zelf te lezen. Lezen in de opvoeding heeft een positieve invloed op de leesvaardigheid en schoolprestaties van kinderen. Voorlezen vergroot de woordenschat van mijn kinderen, stimuleert hun fantasie en helpt hen te leren luisteren en concentreren. Bovendien stimuleert voorlezen het inlevingsvermogen en om te gaan met diverse gevoelens en emoties. Tijdens elke fase in de ontwikkeling van kinderen, biedt voorlezen van boeken en verhalen nieuwe mogelijkheden en prikkels om zelf te lezen. Daarom is het belangrijk om kinderen vanaf jongs af aan al voor te lezen.

Children are made readers on the laps of their parents.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo