Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Briljante planten

Over knappe koppen, boze bollen & ander geniaal groen

Briljante planten is een informatief boek over hoe planten zich gedragen én misdragen. Want wie denkt dat planten passief zijn, heeft het mis! Planten doen en denken, kijken en ruiken, voelen en leren. En ze zijn slim. Van slim verleiden en subtiel aftasten tot sluw misleiden en zelfs een brute wurgmoord – de vreemdste plantenacties komen in dit boek voorbij. Maar ook wat planten met óns doen: naast dat ze prettig gezelschap zijn, geven ze ook leven.

Lees ook: David Attenborough: A life on our planet

Interactief en leerzaam

Dit boek gaat over planten, dat had je al begrepen. Briljante planten neemt je mee door de fascinerende plantenwereld. Met prachtige illustraties, interessante onderzoeksvragen en een heleboel informatie leer je planten op een leuke manier kennen. Op een simpele en duidelijke manier lees je alles over bladgroen.

Briljante planten is geen schoolboek, maar wel ontzettend leerzaam. ‘Planten hebben geen hersens. Kunnen ze dan intelligent zijn?’ ‘Hebben planten een mond?’ en ‘Wist je dat er ook houten grassprieten bestaan?’. Dit soort leuke vragen en weetjes over hersenloze slimmeriken geven stof tot nadenken. Het zorgt voor leuke gesprekken met mijn kinderen en een andere kijk op de natuur.

Geniaal groen

Tot voorkort zag ik planten totaal over het hoofd. Mijn bewondering voor onze natuur is begonnen bij één van de belangrijkste natuurfilmers aller tijden: David Attenborough. Planten kunnen ons veel leren en sterker nog, zonder planten zouden wij mensen niet eens bestaan. Als je je ogen opent voor al het groen om ons heen dan ziet de wereld er opeens heel anders uit. Een bos is niet meer een verzameling van boomstammen, maar je ziet al die bomen een fascinerend leven hebben. Ik voel steeds meer waardering voor bomen en planten en heb steeds meer ontzag voor de natuur. Je leven wordt een stuk rijker als je dat kunt zien!

Koop ‘Briljante planten’ eenvoudig via Bol.com

Briljante planten
Geert-Jan Roebers
Gottmer
ISBN 9789025772888 
februari 2022
€ 19,99

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo