Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Zwemmen met kinderen

Toen mijn jongste zoon zijn zwemdiploma haalde, hing ik de vlag uit. Ik dacht dat ik was verlost van ‘het leed dat zwemles’ heet. Toen realiseerde ik mij echter nog niet dat ik vervolgens aan de beurt was om met mijn jongens naar het zwembad te gaan. Bummer! Natuurlijk moeten we het zwemmen een beetje onderhouden en af en toe naar het zwembad gaan is alleen maar goed. Het liefst stuur ik mijn man met de kinderen naar het zwembad, maar ik kan het niet maken om het altijd af te laten weten. En dus vertrok ik met mijn mannen naar zwembad Merwestein in Nieuwegein.

Volop zwemplezier voor het hele gezin

Merwestein is misschien wel het grootste zwemcomplex in de regio Utrecht. Je kunt er losgaan in de spetterende attracties of lekker relaxen in een bubbelbad met tv-scherm. Je kunt met je kindje op safari in de aquajungle of je conditie op peil houden in het wedstrijdbad. Kortom, volop zwemplezier voor het hele gezin.

Zo’n uitje naar het zwembad vergt de nodige voorbereiding. Bepakt en bezakt wurm ik me in een omkleedhokje. De kleedruimte valt me niet tegen, het is ruim opgezet en ziet er schoon uit. Ik sta niet te springen om mezelf in een niets verhullend badpak te wurmen, maar ja, alles voor je kind. Oeps, vergeten om mijn benen te scheren. Ook dat nog. Als we alle spullen in een veel te klein kluisje hebben gepropt dan kunnen we door naar de douches. Natuurlijk is er geen douche vrij, want het is retedruk in het zwembad en al het kabaal en kindergejoel komt ons al tegemoet. Had ik maar oordopjes meegenomen…

Kids krijgen er geen genoeg van

Mijn jongens duiken meteen het golfslagbad in. Even acclimatiseren is er niet bij, want voor je het weet ben je ze uit het oog verloren. Het is naar mijn idee veel te druk in het zwembad. Ik begrijp de lol er niet van om met honderden mensen tegelijk onder te dompelen in een bad met chloor. Bovendien geeft een zwembad veel prikkels en dat kan ik niet goed hebben. Het water voelt koud en mijn gedachten gaan naar de liters kinderplas. huidschilfers en andere vieze dingen. Je wilt er niet aan denken, maar je doet het toch.

Klappertandend staan we in de wachtrij voor de glijbaan. Mijn jongens springen van de hoogste duikplank waarmee ik weer een paar hartverzakkingen rijker ben. En als je denkt dat je het ergste hebt gehad, bedenk dan dat je ook weer naar huis moet. Jezelf en je kletsnatte, rillende kinderen weer afdrogen en aankleden.

Zeuren is gezond

Ik kan me voorstellen dat je dit leest en denkt, wat zeurt die Stéfani toch over het zwemmen met kinderen. Klagen wordt vaak gezien als iets negatiefs. Maar van tijd tot tijd is het gewoon nodig om even stoom af te blazen. De boel niet opkroppen, maar even flink te mekkeren. Het lucht op. Daarom kan een potje zeuren best gezond zijn. Wist je zelfs dat er mopper workshops worden gegeven? Zeuren wordt minder gezond als je in die negativiteit blijft hangen. Klagen kan dan zorgen voor stress en een ongelukkig gevoel. Als we het zwembad uitloop, ben ik blij dat het erop zit. Als ik even later in de achteruitkijkspiegel naar mijn jongens kijk, zie ik twee hele blije gezichten op de achterbank. En daar deed ik het voor!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo