Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid

Zo kom je vaker buiten!

Buiten zijn is gezond. Dat weten we allemaal! Een ‘frisse neus halen’, wat bewegen en daglicht opvangen, het draagt op een positieve manier bij aan onze gezondheid, mentale gesteldheid én we gaan er ook nog eens beter door slapen. Genoeg reden dus om vaker de deur uit te gaan! Met de tips in deze blog gaat het je zeker lukken.

Samen is leuker dan alleen

Er alleen op uit gaan, al is het maar voor een korte fiets- of wandelronde, is vaak een stuk lastiger dan als je samen met iemand gaat. Samengaan verlaagt de drempel om de deur uit te stappen aanzienlijk en je slaat twee vliegen in één klap: de buitenactiviteit is direct een sociale activiteit. Fijn om weer even bij te kunnen praten met die ene vriendin, je moeder of broer.

Niemand in de buurt om mee op pad te gaan? Het helpt ook om met een ander te telefoneren of om met een groepje jullie buitenactiviteiten bij te houden. Zo zijn er tegenwoordige talloze sport-, beweeg- en stappentellerapps waarin je anderen kunt uitdagen. Zo doe je het toch niet helemaal alleen.

Ga op ontdekking

Buitenzijn hoeft niet saai te zijn. Er zijn allerlei manieren om een fiets- of wandelronde op te leuken. Probeer eens iedere dag, week of maand een andere route uit. Maak een fietstocht in een nieuwe stad, een wandeltocht in de natuur of ga ‘schatzoeken’. Geocaching een buitensport, waarbij je met een gps of telefoon op zoek gaat naar schatten. Deze schatten liggen door het hele land verstopt in zogenaamde ‘caches’. Wat er precies in zo’n cache zit, is altijd een verrassing.

Comfortabel in de tuin

Niet alleen de beweging is goed voor je, enkel frisse lucht inademen werpt ook al vruchten af. Genoeg reden dus om het ook bij huis comfortabel te maken, op je balkon, terras of in de tuin. Schaf een fijne tuinset aan, zet gezellige bloemen- en planten neer of ga zelfs voor een overkapping voor het terras. Op die manier wordt het aangenaam om ook in mindere weersomstandigheden je tijd buiten te spenderen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo