Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Veilig rijden in het donker

Bijna de helft van de Nederlanders heeft moeite om goed te zien in het donker. Veel mensen vinden het dan ook eng om in het donker te rijden. Er is minder licht waardoor je zicht beperkter is. En dat terwijl goed zicht nergens zo belangrijk is als in het verkeer. Door het verminderde zicht kun je je onzeker voelen en sneller vermoeid raken, bijvoorbeeld omdat je continu zit te turen naar verkeersborden en wegmarkeringen. Om eerlijk te zijn, herken ik dat wel. Ik rij dan ook liever met daglicht, maar nu het ’s ochtends langer donker blijft en ’s avonds vroeger donker is, ben ik wel genoodzaakt om te rijden in het donker.

The best drivers are aware that they must be beware.

Nachtblindheid

Een officiële diagnose heb ik niet, maar ik noem het zelf altijd nachtblindheid. Mijn ogen hebben moeite om te wennen aan het donker als ik uit een ruimte kom die helder verlicht is. Dit ervaar ik ook met koplampen van tegenliggers die plotseling vanuit het donker opkomen. Zelfs op een kort stukje van huis naar de sportschool op de vroege ochtend heb ik last van de verlichting van tegenliggers. Mijn ogen worden tijdelijk verblind en dit kan voor onveilige situaties zorgen. Speciaal hiervoor heeft Specter View een Night Drive bril ontwikkeld, waardoor je minder verblind wordt door felle koplampen.

Afbeelding: Specter View

Night Drive bril

Niet alleen slecht afgestelde koplampen, ook tegenliggers met blauwachtige, felle koplampen zorgen zo voor veel ongemak tijdens avond- of nachtelijke autoritten. Een snelle omschakeling van donker naar licht is in veel gevallen hinderlijk voor het zicht. Ik ben zeker niet de enige die hier last van heeft. Uit onderzoek* blijkt zelfs dat meer dan 67% van de ondervraagde bestuurders één of meerdere keren werd verblind door koplampen van tegenliggers. In zo’n geval kan het maar liefst vijf tot tien seconden duren voordat je zicht weer helemaal terug is. Stel dat je 100 kilometer per uur op de snelweg rijdt, dan is dat maar liefst 130 meter zonder zicht. Schrikbarend toch?

De beste ideeën komen voort uit eigen problemen. Door eigen ervaring met slecht zicht in het donker heeft Specter View een product ontwikkeld waarmee verblinding door blauwe LED en xenon koplampen tot het verleden behoren. De zogenaamde Night Drive brillen beschikken over een speciale medische blauwlichtfilter die ervoor zorgt dat je hier geen last meer van hebt. Deze filter wordt tijdens de productie in het glas verwerkt en dus niet achteraf aangebracht. Hierdoor blijft de werking optimaal voor de gehele levensduur van je bril. Bijkomend voordeel is dat de glazen hierdoor ook beter beschermd zijn tegen krassen.

Mijn ervaring

Ik moet eerlijk bekennen, dat ik in eerste instantie dacht dat zo’n night drive bril een vreselijk montuur zou hebben. Maar dat is absoluut niet het geval. Je hebt (als dame) keuze uit maar liefst 23 hippe monturen. Ik heb gekozen voor het montuur ‘Maxima’, een kunststof montuur met metalen armen en crystal champagne van kleur. De bril is heel licht en zit comfortabel. Ik heb nauwelijks door dat ik een bril draag. Het glas is een beetje getint wat zorgt voor een contrast verhogend effect waardoor ik nog scherper zie. Met de Night Drive bril stap ik met een veiliger gevoel achter het stuur in het donker.

De Night Drive bril combineer ik met het dragen van lenzen. Je kunt echter ook een Night Drive bril met sterkte bestellen. Het is een waardevolle investering die niet alleen bijdraagt aan je eigen veiligheid, maar ook aan de verkeersveiligheid van alle weggebruikers.

Tot 100% minder verblinding door felle blauwe koplampen

Specter View | www.specterview.nl

* Bron: https://www.rac.co.uk/  (ANWB zusterorganisatie)

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo