Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Kijktips voor films en series – september 2023

netflix

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv en/of Prime of zie je in de bioscoop. 

Painkiller

Painkiller gaat over de farmaceutische familie Sacklers die de pijnstiller-epidemie op gang heeft gebracht in de Verenigde Staten. In de jaren negentig bracht het familiebedrijf OxyContin op de markt en verdiende daar miljarden mee. Dat leek een goede daad, maar dit medicijn bleek zwaar verslavend en telde talloze slachtoffers. Wie er eenmaal aan begint, kan al snel niet meer zonder. De Sacklers hadden dit expres verzwegen. Ze verdienden miljarden aan de grootste medicatiecrisis die de Verenigde Staten ooit kende.

Interessant onderwerp en de se serie kijkt vlot weg. Al zat in de eerste aflevering wel een heftig shot van een ijzeren staak die in de hersenen van een personage wordt geslagen, via het oog. Ik heb maar even weggekeken. Painkiller is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het best emotioneel. De serie kijkt vlot weg. Painkiller is te zien op Netflix.

Hijack

Deze serie wil je alleen al kijken vanwege de hoofdrolspeler. Toch meer weten? Als vlucht KA29 tijdens een zeven uur durende reis van Dubai naar Londen opeens wordt gekaapt, probeert Sam Nelson – een talentvolle bedrijfsonderhandelaar – zijn vakkennis toe te passen om iedereen aan boord te redden. Zal deze moedige aanpak hem fataal worden? Ja, je zit al vanaf aflevering 1 op het puntje van je stoel. Er zijn zeven afleveringen van Hijack te zien op Apple tv.

Het geheugenspel

De thrillers van Nicci French heb ik verslonden. Het geheugenspel is de eerste Nederlandstalige verfilming van één van de boeken. Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Familiegeheimen worden opgerakeld en de ene onthulling volgt de andere op. Ik vond het een redelijke thriller. Het geheugenspel is te zien op Netflix.

Missing

Als de moeder van June tijdens een vakantie in Colombia met haar nieuwe vriend verdwijnt, gaat June op zoek naar antwoorden. Gehinderd door internationale bureaucratie maakt June duizenden kilometers verderop in Los Angeles creatief gebruik van alle moderne technologie die tot haar beschikking staat om haar moeder te vinden voordat het te laat is. Maar haar digitale detectivewerk levert langzaamaan meer vragen op dan antwoorden. Haar moeder blijkt veel geheimen te hebben en dat zorgt ervoor dat June mogelijk zelf ook gevaar loopt. De spanning wordt goed opgebouwd en de film kijkt lekker weg. Missing is te zien op Netflix.

Entrevias

De Spaanse serie Entrevias heeft alle records verbroken op Netflix. In eerste instantie trok het eerste beeld van de serie mij niet aan. Maar als de serie zo populair is, dan moet er íets mee zijn. Vanaf aflevering één heb ik met veel plezier gekeken. Entrevias speelt zich af in één van de armste wijken van Madrid. Tirso Abantos is een voormalige militair die een ijzerhandel runt. Zijn eentonige dagelijkse routine wordt verstoord door zijn weerbarstige en opstandige kleindochter Irene, die van Vietnamese afkomst is. Om de criminelen in de buurt het hoofd te bieden begint hij een samenwerking met de corrupte politieagent Ezequiel. Seizoen één bleef mij boeien. Goede cast, leuk verhaal. Ik ben benieuwd naar seizoen drie.

Liebeskind

Vanaf de eerste aflevering van deze spannende ontvoering serie Liebeskind zat ik aan de buis gekluisterd. Midden in de nacht wordt een mysterieuze vrouw aangereden en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook haar dochter is erbij. Via via horen de ouders van Lena Beck dat hun dochter, al 13 jaar vermist, is gevonden. Maar het blijkt hun dochter niet te zijn. Wat is hier aan de hand? Als je denkt dat je weet hoe het zit, is er weer een wist. Als je begint met kijken, kun je niet meer stoppen. Liebeskind bestaat uit 6 afleveringen en is te zien op Netflix.

Vanaf 19 oktober in de bioscoop: KILLERS OF THE FLOWER MOON

Binnenkort is deze film met acteurs Leonardo DiCaprio en Robert De Niro te zien in de bioscoop. Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. KILLERS OF THE FLOWER MOON is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Killers of the Flower Moon staat natuurlijk op mijn ‘must watch-lijstje’.

Afbeelding: Universal

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo