Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Kijktips voor films en series 2023 – deel 6

Netflix series kijken

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv en/of Prime. 

Firefly Lane

Firefly Lane heeft al eerder in mijn kijktips gestaan, maar ook de laatste afleveringen zijn zeker de moeite waard om te kijken. De stoere en pittige flapuit Tully verhuist naar Firefly Lane om bij haar moeder te wonen, tegenover het ‘perfecte’ gezin van Kate. Kate is een tegenpool als teruggetrokken, verlegen en degelijk meisje. Door diverse omstandigheden groeien de twee meiden juist naar elkaar toe. Dertig jaar later – wanneer ze beiden in de veertig zijn – zijn ze nog steeds beste vriendinnen.

De hartsvriendinnen Tully en Kate maken in Firefly Lane van alles met elkaar mee, zoals hun eerste vriendjes. Maar ook verkrachting, scheiding, dood en jaloezie. De serie springt voortdurend heen en weer tussen heden en de jaar zeventig en tussenin. Soms moet je dus even goed schakelen waar je nu ook alweer bent. Zit je net lekker in de verhaallijn en dan spring je weer terug in de tijd. Firefly Lane is vermakelijk om te kijken en de laatste afleveringen van seizoen 2 zijn zeker de moeite waard om te kijken. Firefly Lane is te zien op Netflix.

Peter Pan & Wendy

Wie kent het verhaal van Peter Pan niet? Deze versie richt zich op Wendy Darling, een meisje dat bang is om haar kindertijd achter zich te laten. Samen met Peter Pan, Tinkerbell en haar eigen broertjes reist ze naar Neverland, waar ze Captain Hook ontmoet. Het is een spannend en gevaarlijk avontuur dat Wendy’s leven voor altijd zal veranderen. Deze film keek ik samen met mijn man en jongens die allen onder de indruk waren. Peter Pan & Wendy is te zien op Disney+.

Silo

In de serie Silo leven mannen en vrouwen in een gigantische ondergrondse silo. De gemeenschap leeft volgens een streng regime omdat men denkt dat het hen beschermt tegen de giftige en verwoeste wereld aan de oppervlakte. Ben je het hier niet mee eens? Dan word je buitengezet, waar je binnen enkele minuten zult overlijden.

Hoe ziet de buitenwereld eruit en is deze wel echt zo slecht en gevaarlijk als wordt beweerd? Juliette besluit op zoek te gaan naar antwoorden, waarvoor ze letterlijk tot het diepst van de silo gaat. Daarmee brengt ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen in gevaar. Ik kijk graag naar apocalyptische series waarin de spanning wordt opgebouwd en dat de drang om achter de waarheid te komen toeneemt. Silo is te zien op Apple TV.

YES DAY

De film YES DAY staat al enige tijd op Netflix, maar aangezien mijn kinderen iedere week om een Ja dag vragen besloot ik deze film met ze te kijken. Een moeder en een vader die meestal nee zeggen, besluiten ja te zeggen tegen de gekste wensen van hun kinderen – met een paar basisregels – op een superdag vol avontuur. YES DAY vond ik een beetje flauw, kinderachtig en voorspelbaar, maar mijn kinderen vonden de film wel grappig.

The Mother

Jennifer Lopez als wraakzuchtige moordenaar: kijken of skippen? Vroeger was ik wel fan van Jennifer Lopez als zangeres dus ik wilde deze film niet ongezien voorbij laten gaan. The Mother over een huurmoordenaar die ondergedoken zit voor haar criminele ex-vriend. Door te getuigen brengt ze niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook het leven van haar pasgeboren dochter. Om haar dochter te beschermen laat ze het meisje adopteren. Twaalf jaar later loopt haar dochter alsnog gevaar en komt Jennifer Lopez in actie om opnieuw af te rekenen met haar oude vijanden. The Mother is een actiethriller waar voldoende spannende scènes in zitten, maar ik vind ze niet altijd even goed uit de verf komen. Ik zou er niet speciaal voor gaan zitten, maar als je gewoon iets ‘lekker weg wilt kijken’ is het prima.

SEE

In één van de laatste kijktips van deze blog heeft het menselijk ras in de verre toekomst het gezichtsvermogen verloren. De samenleving heeft nieuwe manieren moeten vinden om te interageren, te bouwen, te jagen en te overleven. Maar die wereld dreigt te veranderen als de vrouw van de blinde krijger Baba Voss bevalt van een tweeling die tot de verbazing van zijn stam blijken te kunnen zien. Als het nieuws zich verspreidt, krijgt het de aandacht van een koningin die er alles voor over heeft om de tweeling in handen te krijgen. Om zijn kinderen te beschermen, wordt Voss gedwongen op zijn instinct te vertrouwen en moet hij andere stammen verzamelen om de koningin en haar tirannieke cultus neer te halen voordat ze de kinderen in handen krijgt.

Ik moet er niet aan denken om blind te worden dus een serie over een hele samenleving die blind is, vind ik beangstigend. De mensheid mag dan wel blind zijn, maar de andere zintuigen zijn daardoor sterker geworden. Het is een beetje fantasierijk, maar de serie ziet er fantastisch uit. Er zitten alleen al in de eerste aflevering wel bizarre scenes tussen, zoals een koningin die zich tijdens haar gebed aan de goden laat beffen door één van haar bedienden en gewelddadige gevechten waarbij het bloed figuurlijk langs je beeldscherm druipt. Inmiddels staan er 3 seizoenen van de serie SEE op Apple TV.

Faithfully Yours

Twee vriendinnen, Bodil en Isabel, leven geruime tijd een dubbelleven. Op hun traditionele ‘cultuurreisjes’ logeren zij in België, om zich over te geven aan vreemdgaan en pittige seksfeestjes. Maar dan gaat het gruwelijk mis als Isabel verdwijnt. Het enige spoor is een flink bloedbad. Bodil raakt verschrikt in haar eigen leugens. Het web van leugens wordt met zorg opgebouwd en de vaart zit er goed in. Ik ben er niet kapot van, maar kijkt lekker weg. Faithfully Yours is te zien op Netflix.

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo