Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness

Huidveroudering

Wat verandert er als je 40 jaar wordt? Mijn collega vierde afgelopen week haar 40ste verjaardag. Zou het aantikken van de 40 echt impact hebben? Het heeft misschien meer te maken met de stempel die je er zelf op plakt. Technisch gezien is het weer ‘gewoon’ een verjaardag. Toch wordt daar heel verschillend over gedacht. Eén ding is zeker, je wordt weer een jaartje ouder.

Leeftijd is slechts een getal

Toen ik jonger was, vond ik ouder worden iets ongrijpbaars. Maar nu komt dat ouder worden toch steeds dichterbij. Niet alleen merk ik het aan mijn ouders die steeds ouder worden. Vroeger waren ze een soort van onsterfelijk en onoverwinnelijk voor mij. Ik moest flink doorstappen om ze bij te kunnen houden, zeg maar. Nu hebben ze geregeld mijn hulp nodig. De rollen beginnen zich om te draaien.

We worden steeds ouder, maar gezond ouder worden blijkt nogal een kunst. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om gezond te blijven. Als je ouder wordt, gaat je metabolisme achteruit. Dit betekent dat je meer vet opslaat en je spierkracht afneemt. Wist je dat je na je dertigste verjaardag elke tien jaar gemiddeld 2,2 kilogram aan spieren verliest? Je hebt ook meer kans op ouderdomsziekten.

Je bent zo oud als dat je je voelt, leeftijd is slechts een getal. Allemaal leuk en aardig, maar al vanaf je 25ste levensjaar neemt de productie van collageen af en dat betekent dat je huid steeds slapper wordt. Als ik in de spiegel kijk, zie ik kraaienpootjes rond mijn ogen en ja, hier en daar verschijnt er wel een rimpeltje. Huidveroudering is bij iedereen anders. Door het maken van bewuste keuzes, een gezonde leefstijl en/of supplementen zoals collageenpoeder kun je gezonder oud worden én het verouderingsproces van je huid vertragen.

Lees ook: De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

Een gezonde leefstijl is essentieel

Om gezond oud te worden, is een gezonde leefstijl van belang. Wat je eet, heeft bijvoorbeeld een grote invloed op hoe je huid veroudert. Ongezonde en bewerkte voeding zorgt ervoor dat de natuurlijke aanmaak van collageen achteruit gaat, waardoor je huid sneller oud wordt. Om het huidverouderingsproces te vertragen, word aangeraden om collageen te supplementeren. Collageen is het meest voorkomende lichaamseigen eiwit ter wereld.

Huidveroudering is onvermijdelijk. Door collageen supplementen te kopen kun je de zichtbare tekenen van het ouder worden een beetje verminderen en help je je huid stralend te houden. Maar supplementen kopen doe je niet zomaar. Collageen vind je namelijk in diverse vormen, zoals collageenrijke crèmes, drankjes, collageenpoeder of -pillen. Om je huid een handje te helpen, is het belangrijk dat je je huid op de juiste manier behandelt. Niet alleen door het inzetten van de juiste huidverzorging en supplementen, maar ook door een gezonde leefstijl.  

Afbeelding: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo