Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Persoonlijk

De bruidsjurk van mijn dromen

Dit jaar ben ik alweer negen jaar getrouwd. Maar het uitzoeken van mijn bruidsjurk herinner ik mij als de dag van gisteren. Trouwjurken passen is een bijzonder moment dat ik graag wilde delen met mijn moeder. Op televisie zie je vaak dat behalve (schoon)moeders ook zussen en vriendinnen meegaan. Zelf vond ik het passen van trouwjurken in een kleine setting veel fijner. Mijn ideale trouwjurk had ik in mijn hoofd al ontworpen. Aan de ene kant is het super fijn om te weten wat je wel en niet mooi vindt, maar aan de andere kant is dat ook een beetje spannend. Ga je die éne droomjurk wel vinden?

Een overvloed aan kant, satijn en glitters

Als je aan een bruiloft denkt, dan denk je aan de bruidsjurk, toch? Nadat ik ten huwelijk werd gevraagd, ben ik direct op Pinterest gaan zoeken naar bruidsmode. En als je eenmaal gaat zoeken, dan zie je door de bomen het bos niet meer vanwege een overvloed aan kant, satijn en glitters. Inspiratie had ik eigenlijk niet nodig, want ik had mijn droomjurk al uitgetekend in mijn hoofd.

Mijn moeder en ik maakte een dagje uit van het uitzoeken van de bruidsjurk. De afspraak wordt meestal ruim gepland, zodat je alle tijd hebt om jurken te passen. Ik adviseer je ook om geen andere (aansluitende) afspraken te plannen op deze dag. Het is zonde als je je opgejaagd voelt op zo’n speciaal moment.

Lees ook: Pluk de dag

Een jurk van kant en roze schoenen

De afspraak begon met een gesprek over het huwelijksaanzoek en de trouwdag. Daarna kwamen we echt ter zake. De bruidsstyliste wilde alles weten over mijn droomjurk en waar ik mezelf graag in zie. Toen ik vertelde dat ik graag een jurk met kant wilde dragen, zag ik mijn moeder zich verslikken. Daarna vulde ik aan, dat ik ook graag roze pumps wilde dragen. ‘Help, mijn dochter wil een gipsy wedding‘ aldus mijn moeder.

Ik begrijp dat mijn moeder ook had nagedacht over haar dochter in een bruidsjurk. Haar beeld was echter niet hetzelfde als die van mij. De bruidsstyliste wist hier wel raad mee, zei ze. Ze kent de collectie uit haar hoofd waardoor ze de prachtigste jurken kan uitzoeken die het beste passen bij mijn wensen. Tijdens de afspraak hoefde ik nergens aan te denken. Ik kon vertrouwen op de expertise van de styliste.

Say yes to the dress

Ik weet niet hoe ze het voor elkaar heeft gekregen, maar bij de eerste jurk die ik aandeed liep ik met een glimlach van oor tot oor de paskamer uit. Ongelofelijk, maar ik had meteen dat ‘say yes to the dress’ gevoel. Voor de vorm paste ik nog een zeemeerminnen jurk die mijn moeder zo mooi vond, maar we waren het er unaniem over eens dat ik mijn droomjurk al had gevonden. Het uitzoeken van mijn bruidsjurk vond ik een feestelijk moment. Op de dag zelf voelde ik me mooi en sexy. Ik had in geen andere jurk willen trouwen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo