Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Creatief met Pixelhobby

Een boek lezen, tekenen, schilderen of lekker aan de slag in je moestuin. Er zijn tal van manieren om creatief bezig te zijn. Voor mijn kinderen en ik is creativiteit een manier om even tot rust te komen en te ontspannen. We vinden het leuk om nieuwe dingen te maken en te doen. Waar we uren zoet mee kunnen zijn, is Pixelhobby, een uniek hobby product voor jong en oud met eindeloos veel mogelijkheden.

Van Hollandse bodem

Wat ik heel tof vind, is dat Pixelhobby een Nederlands product is. Je denkt misschien dat alle fabrieken in China staan, maar Pixelhobby maakt alle producten in het Noord-Hollandse Wervershoof. Samen met mijn mannen kreeg ik een rondleiding in het bedrijf om met eigen ogen te zien hoe Pixelhobby wordt geproduceerd.

Wat is Pixelhobby?

Pixels zijn kleine bio-plastics waarmee je patronen kunt leggen. Je plaatst de pixels op de pinnetjes van je basisplaat en zo ontstaat er een patroon. Ben je benieuwd wat je kunt creëren? Er zijn meer dan 300 kleuren waarmee je zelf patronen kunt maken van een persoonlijke foto, maar je kunt ook gebruik maken van bestaande patronen. Pixelhobby heeft meer dan duizend patronen die je gratis kunt downloaden. Maak het jezelf makkelijk door de transparante basisplaat op het voorbeeld patroon te leggen, zodat je precies weet waar je de pixels moet plaatsen.

In de fabriek van Pixelshobby zien we hoe de machines de pixels en basisplaatjes maken. De producten worden duurzaam geproduceerd, zijn vrij van giftige bestanddelen en recyclebaar. Er zijn twee maten pixels: Pixel en Pixel XL. De Pixel XL is uiteraard groter van formaat en ideaal voor kleine kinderhandjes vanaf een jaar of vier. Maar natuurlijk zijn ook de Pixel XL niet alleen voor kinderen. Ik vind dit formaat ook prettig om mee te werken. Ook de patronen en product uitleg worden in de fabriek ontworpen en gedrukt.

Aan de slag met Pixelhobby

Met een complete set van Pixelhobby bestaande uit een basisplaat, pixels en een voorbeeld patroon, heb je verder in principe niets nodig. Je hebt geen lijm of strijkijzer nodig, want de pixels blijven goed vastzitten op de pinnen van het basisplaatje. Eventueel kun je een pincet gebruiken voor het plaatsen van de Pixels. Het gebruik hiervan is heel persoonlijk dus een kwestie van uitproberen. Zo gebruikt mijn oudste zoon het liefst een pincet, maar de jongste niet.

Het plaatsen van de pixels vraagt misschien wat concentratie, maar je hoeft er niet veel bij na te denken. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat Pixelhobby super leuk is om te doen. Ook mijn jongens van zes en zeven jaar vinden het leuk. We zijn veel buiten en lekker actief, maar pixelen is een ideale bezigheid voor een rustig moment. Even geen beeldschermen, maar lekker creatief bezig zijn!

Als je gaat beginnen met Pixelhobby dan raad ik je een complete set aan. Zo heb je alles in huis om direct aan de slag te gaan. Bij een set zitten meerdere patronen en je kunt er van alles van maken, zoals een sleutelhanger of een kunstwerk voor op je kamer. Pixelhobby is ontzettend leuk om cadeau te krijgen én te geven. Het assortiment is enorm uitgebreid en heeft leuke geschenksetjes. Voor iedereen is er wel wat wils. Voor zowel jongens als meisjes zijn er schattige en stoere patronen, zoals eenhoorns en piraten. Zijn je kids al druk bezig met Sinterklaas? Er bestaat zelfs een leuke set met vier Sinterklaas patronen.

We vonden het heel bijzonder om een kijkje te mogen nemen in de fabriek van Pixelhobby. Maar natuurlijk gingen mijn jongens het liefst direct zelf aan de slag.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo