Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Bellen in het buitenland

Iedereen is altijd en overal bereikbaar. Niet alleen in Nederland, maar ook als je de grens over gaat. Als je in het buitenland belt, internet of sms’t met je telefoon, dan gebruik je een buitenlands netwerk. Dit wordt roamen genoemd. Binnen de EU maak je hier geen extra kosten voor en betaal je dus hetzelfde als in Nederland. Toch kan het dat je ondanks je voordele abonnement of onbeperkte databundel toch een toeslag moet betalen of beperkte hoeveelheid data in het buitenland kunt gebruiken. Voorafgaand aan mijn wintersportvakantie in de Oostenrijke Alpen nam ik de voorwaarden van mijn mobiel abonnement van Odido door. Niets zo vervelend als onverwachte kosten.

Bellen en internetten met je Nederlandse bundel

Mijn kinderen groeien op in deze moderne tijd, waarbij het niet meer dan normaal is dat je overal kunt bellen. Dat was vroeger wel anders. Vorige week vertrok ik voor een korte wintersportvakantie naar Oostenrijk. Terwijl we over de Duitse autobaan reden, bedacht ik me hoe het vroeger was. Zodra we de grens over gingen, moesten we halsoverkop de mobiele data uitzetten om een hoge rekening te voorkomen. Ook een belletje naar het thuisfront kostte flink wat duiten. En dat betekende dat we niet bereikbaar waren als we geen gebruik konden maken van een WIFI netwerk.

Als je nu binnen de EU op vakantie gaat, dan kun je gerust internetten en bellen zonder angst dat de kosten hoog oplopen. Zo volg ik de route via de navigatie van mijn telefoon en deel ik mijn locatie met mijn man en bel ik met mijn kinderen. Binnen de EU kun je bellen en internetten met de Nederlandse bundel en heb je dus geen extra kosten meer bovenop je abonnement. Daarbij heb je recht op dezelfde snelheid als thuis. Dus als je in Nederland gebruik maakt van 5G dan heb je daar in het buitenland ook recht op.

Check de regels van je provider

Als je naar Noorwegen, Turkije of Zwitserland gaat dan is het even oppassen geblazen. Want anders dan je misschien zou denken, behoren deze landen niet tot de EU. De EU-regels gelden daar dus niet. Sinds de Brexit hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU. Het is goed om even bij je provider te controleren wat de regels zijn voor deze landen.

ls tip geef ik je ook mee om op te letten in grensgebieden. Zo merkte ik dat het telefoonnetwerk van Duitsland sterker was dan het netwerk van Oostenrijk. Je telefoon kan daarop overschakelen, zonder dat je het door hebt. Nu maakt het binnen de EU niet uit, maar wel in grensgebieden met een niet EU-land.

Lees ook: Vilix The Label telefoontasjes

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo