Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Judo op een puzzelmat

Een wit pak met een bepaalde kleur band en dan rollen over een mat. Mijn broer zat vroeger op Judo, maar het had destijds niet mijn interesse dus meer wist ik er niet van. Maar laatst hoorde ik op het schoolplein van een moeder dat haar zoon op Judo zit. Voor mij een eyeopener om me toch eens in deze sport te verdiepen, want wellicht vinden mijn jongens Judo ook wel leuk.

Judo

Judo is een Japanse verdedigingssport. Het is een spel van aanvallen en verdedigen waarbij je in balans moet blijven en de ander uit balans moet halen. Het is een spel waarin je respect hebt voor elkaar. Judo start dan ook altijd met het groeten van je tegenstander. Met een buiging beloof je met respect met hem om zal gaan op een veilige manier.

Judo is voor iedereen, zowel jong en oud. Vanaf een jaar of 5 kun je judoles volgen. Een les bestaat dan uit een warming-up in de vorm van spelletjes of lichte oefeningen. Daarna komt ook valbreken aan bod. Zo leer je om op de juiste manier op de judomat terecht te komen zonder je pijn te doen. Je begint ook met grondtechnieken op de mat, zoals de houdgreep.

Judomat

Puzzelmatten, rubberen tegels, rubberen matten, judomatten, crossfit en fitness matten zijn er in allerlei soorten en maten. Voor iedere situatie is er weer een andere mat aan te raden. De beste mat is niet zomaar aan te wijzen, want iedereen heeft een andere situatie en bij iedere situatie past een andere mat. Zo kun je voor Judo het beste een Judomat of puzzelmat aanschaffen, terwijl je voor een fitnessvloer over het algemeen beter uit bent met een rubberen mat. Denk ook aan schoolprojecten waarbij een puzzelmat makkelijker te leggen en te vervoeren is.

Het principe van een puzzelmat is dat de matten als een puzzel in elkaar passen. Op deze manier ligt de mat vast en schuift deze niet. Een puzzelmat is licht qua gewicht en geeft een goede demping. Zo kun je met de puzzelmatten ook gemakkelijk thuis trainen. Ze zijn makkelijk te leggen en eenvoudig weer op te bergen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo