Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Yoga voor beginners

Als je gaat beginnen met yoga is het ook een geschikt moment om te bedenken wat je aantrekt. Net als hardlopen of zwemmen is het belangrijk dat je de juiste kleding aantrekt om het beste uit je training te halen. Yoga kan een goede keuze zijn om bijvoorbeeld meer te bewegen, leniger te worden of tot rust te komen. De verschillende poses en houdingen zien er misschien ingewikkeld uit, maar laat je daar niet door tegenhouden. Start open-minded. Yoga kun je overal toepassen. Toch raad ik je aan om als beginner een lesje te volgen. Zo leer je de basishoudingen en let je op je ademhalingstechniek. Om yoga als prettig te ervaren, is het ook belangrijk om de juiste kleding te dragen. Op het eerste oog lijkt yogakleding misschien niet anders dan andere fitnesskleding, maar het kan toch minder geschikt zijn. Voor yoga is het belangrijk dat je kleding draagt die je de mogelijkheid geeft om vrij te bewegen. Yogakleding moet vooral comfortabel zijn en meerekken. Als je kleding te straks zit tijdens yoga wordt je bewegingsvrijheid belemmert.

Fall in love with taking care of yourself. Mind. Body. Spirit.

Je hebt de wereld aan verschillende soorten yogakleding. Wat ik belangrijk vindt, is uiteraard dat de kleding lekker zit, maar ook eerlijk en betaalbaar is. Bijvoorbeeld biologisch katoen dat op een veilige en eerlijke manier, met respect voor mens en natuur wordt geproduceerd. Als je biologische kleding koopt, heb je niet alleen een fijn product voor jezelf, maar je draagt ook echt bij aan een betere wereld. Daarbij gaat goede kwaliteit vaak langer mee dus je hoeft niet per sé duurder uit te zijn.

NOW is time to practice yoga

Naast leggings en tops kun je ook een yoga bh dragen. Niets zo vervelend als een legging die doorschijnt of afzakt en een knellende bh tijdens je yoga sessie. Kies daarom voor yoga kleding dat comfortabel zit en waarin je bewegingsvrijheid hebt. Yoga draait natuurlijk niet om fashion, maar laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Gelukkig is er veel hippe yoga kleding in neutrale tinten, maar ook met vrolijke prints en veel kleur te koop. Zo kun je dragen wat bij je past en waar jij je fijn in voelt. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om comfort, bewegingsvrijheid en ook belangrijk, duurzaamheid. Met het dragen van de juiste kleding heb je meer plezier!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo