Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food / Lunch

Witlofsalade met mandarijn

Deze witlofsalade met mandarijn is lekker, simpel en snel. Witlof is lekker fris en een beetje bitter van smaak. Daarom combineer ik rauwe witlof het liefst met iets zoets, zoals mandarijn, appel, banaan en/of rozijnen. Als basis gebruik ik slechts drie ingrediënten, waarna ik varieer met toevoegingen die ik in huis heb.

Ingrediënten en bereidingswijze

Voor de basis witlofsalade met mandarijn voor één persoon heb je de volgende ingrediënten nodig: drie stronken witlof, een scheut citroensap en mandarijntjes (half blikje). Was de witlof en verwijder het harde gedeelte. Snijd de witlof daarna in stukken. Mix de witlof met een beetje citroensap en voeg de mandarijnpartjes toe.

Variatie

Met witlof kun je eindeloos variëren. Het wordt niet alleen rauw gegeten, maar ook gekookt of verwerkt in een ovenschotel. Witlof is een groente die zowel in de winter als in de zomer op het menu kan staan. Ik vind het heerlijk om de witlofsalade met mandarijn te combineren met rozijnen, noten en pitten. Zo voegde ik deze keer walnoten en pittenmix van Kazidomi toe. Als dressing heb ik dit keer gekozen voor een 0% balsamicodressing, maar een cocktailsausje gemaakt van skinny tomato en skinny mayo saus (Cleanfoods) vind ik ook heerlijk.

Over witlof

Net als andere groenten, zitten er amper calorieën in witlof. Maar witlof bevat wel veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Witlof is een groente die zowel ’s winters en ’s zomers op het menu kan staan. Je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg toe wat je lekker vindt aan fruit, noten, granaatappelpitjes, geraspte wortel of ei. Een salade van witlof is altijd goed!

Meer eenvoudige en lekkere recepten vind je onder Food. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo