Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Producten / Reviews

Wereld vol wonderen

johanna basford

Een kleurrijke ontdekkingsreis

Vandaag neem ik je mee in een kleurrijk avontuur. Wereld vol wonderen van Johanna Basford is niet zomaar een kleurboek, het is een magische poort naar wonderbaarlijke werelden. Verscholen tussen de pagina’s vind je kastelen in boomtoppen, zwevende eilanden en sprookjesachtige dorpen die allemaal wachten tot jij ze met kleur tot leven brengt. Het kleurboek is van pagina tot pagina prachtig met papier van goede kwaliteit. Ik vind het lastig om een keuze te maken met welke plaat ik ga beginnen. In dit kleurboek wil ik bijna alle platen inkleuren. Dit kleurboek staat voor avontuur en fantasie, waarin je de mooiste dieren en verborgen schatten vindt. Het is een hele nieuwe kleurenwereld voor wonderen.

Gedachten op nul

Ik kleur het liefste met potlood en begin mijn eerste kleurplaat daar dan ook mee. Maar ook met stift drukt het kleuren niet door. Gelukkig maar, want de pagina’s zijn aan beide kanten bedrukt. Het papier is niet spierwit, maar eerder ecru of off white. Persoonlijk vind ik dit wel mooi. Kleuren vind ik een fijne manier om mijn gedachten even op nul te zetten. Het helpt me om te ontspannen. Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar de positieve effecten van kleuren en tekenen op je gezondheid. Kleuren lijkt misschien een simpele activiteit, maar het vereist concentratie en aandacht voor details. Door regelmatig te tekenen ben je in staat om ervaringen en herinneringen beter te onthouden. Bij het kleuren focus je je op je kleurplaat waardoor de buitenwereld automatisch even wordt buitengesloten.

Lees ook: Kleur je stress weg

Je waant je in een andere wereld

Johanna Basford heeft al meerdere kleurboeken voor volwassenen op haar naam staan. Wereldwijd zijn er meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht. Ik kan toch wel zeggen dat ik fan ben van haar kleurboeken. ‘Wereld vol wonderen’ is er weer een in het rijtje prachtige kleurboeken. Ik kan wel toegeven dat ik fan ben van de kleurboeken van Johanna. Zo vind ik Magische Jungle en Wereld voor bloemen ook ieder voor zich prachtig. Je waant je met de boeken van Johanna Basford echt even in een andere wereld.

Koop ‘Wereld vol wonderen’ bij je lokale boekhandel of via de webshop van MUS Creatief

Wereld vol wonderen
Johanna Basford
BBNC Uitgevers
ISBN 9789045326597

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo