Zoeken...
TOP
Gezondheid Leefstijl Persoonlijk Producten Reviews

Meet je gezondheid met Wellboard

Ontdek wat je lichaam van binnen nodig heeft

Gezondheid is belangrijker dan ooit. We doen er dan ook alles aan om zo gezond mogelijk te blijven en meten massaal onze dagelijkse stappen, onze slaap, stressniveau en aantal glazen water. Maar over de rest van ons lichaam weten we eigenlijk niets. Als je écht wilt weten hoe het met je gaat dan kun je dat uit je bloedwaarden lezen. Wellboard geeft toegang tot kennis over je lichaam met geavanceerde en hoogwaardige bloed- en gezondheidstesten. Zo krijg je inzicht in welke vitamines jij daadwerkelijk nodig hebt en wat je kunt doen om nog gezonder te worden.

Al een tijd ben ik heel bewust met mijn gezondheid bezig. Ik wil het maximale uit mezelf halen en gezond ouder worden. Om te ontdekken waar ik nu sta, deed ik het meest uitgebreide bloedonderzoek met maar liefst 28 biomarkers die voor mij belangrijk zijn. In deze blog vertel ik je hoe zo’n Wellboard test werkt en deel ik mijn resultaten.

Meten is weten

Op Wellboard.nl deed ik een gratis online intake. De gezondheidsvragen zijn niet ingewikkeld en je hebt ze in een mum van tijd beantwoord. Je kunt bijvoorbeeld vragen krijgen over hoeveel uur je gemiddeld slaapt of welke medicatie je slikt. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen wordt een testpakket geadviseerd. In mijn geval is dat de uitgebreide check met maar liefst 28 biomarkers. Biomarkers zijn waarden van vitaminen, mineralen en functies in jouw lichaam die iets zeggen over hoe je lichaam functioneert. Zo meet Wellboard de huidige medische staat van mijn lichaam.

Binnen een paar dagen na mijn online bestelling van het testpakket heb ik mijn persoonlijk bloedprik pakket al in huis. Ik heb het pakketje opengemaakt om te kijken wat er in zit, maar ik hoef er zelf niets mee te doen. Dit pakketje nam ik mee naar een prikpunt bij mij in de buurt. Wellboard werkt met de beste en gerenommeerde labs in Europa die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en certificeringen en heeft voor mij een prikpunt in mijn woonplaats gevonden.

Lees ook: Maak preventie sexy

Advies op maat

Het bloedprikken is een fluitje van een cent. Ik maakte een afspraak op een dag en tijdstip dat het mij goed uitkwam en met een paar minuten stond ik alweer buiten. Ik hoef mijn bloed niet zelf op te sturen, maar dat doet de prik locatie. Heel eenvoudig dus, want verder is het afwachten. Wellboard analyseert mijn bloed en stelt gezondheidsadviezen op. Dit advies is gebaseerd op de bloeduitslagen, maar ook op de antwoorden van de online gezondheidsvragen. Zo worden de testresultaten beter geïnterpreteerd en krijg je een advies op maat. De waardes worden ook vergeleken met wetenschappelijke inzichten.

Na een week ontving ik een e-mail dat mijn testresultaten online staan op een beveiligd en persoonlijk dashboard van Wellboard. Zo nieuwsgierig als dat ik ben, bekijk ik natuurlijk gelijk mijn resultaten. Zodra ik ingelogd ben, zie ik staan dat 10 waarden optimaal zijn, 4 waarden normaal zijn en 1 waarde een risico vormt. Ook zie ik meteen het advies om op vitamine B12 te letten. Als ik naar beneden scrol, zie ik alle geprikte waardes staan. Door op een waarde te klikken, vouwt zich een menu uit met meer informatie over deze bloedwaarde en referentiewaarden.

Mijn hormoonwaardes zijn een eyeopener

Mijn CRP waarde is verhoogd. Dit kan wijzen op ontstekingen, lees ik in de schriftelijke toelichting op mijn testresultaten. Een mogelijke reden kan ook zijn een allergie. Nu heb ik flink last van huisstofmijt en ‘alles wat in de lucht vliegt’. Een verbouwing thuis waarin het stof rondvliegt, helpt dan natuurlijk ook niet mee. Deze waarde vind ik dan ook te verklaren. Een eyeopener was voor mij mijn hormoonwaardes. Dit kan komen doordat ik anticonceptie slik, maar ik wil dit wel nader onderzoeken. Mijn bloedsuikerspiegel, cholesterol en de schildklier waarden zien er uitstekend uit en daar ben ik natuurlijk super blij mee.

Naast een toelichting op de testresultaten krijg ik ook een voedingsadvies om vitamine B12 zoveel mogelijk uit plantaardige voeding te halen. Zo krijg ik het advies om met regelmaat zilvervliesrijst met peulvruchten te combineren wat zorgt voor een betere opname van de daarin aanwezige B vitaminen. Ook adviseert de diëtist mij om vaker paddenstoelen te eten en tofu of tempeh. Goede adviezen, ik ga regelmatiger zilvervliesrijst met peulvruchten eten. Eerlijk gezegd eet ik nooit paddenstoelen, maar ook dat advies neem ik ter harte en ga ik uitproberen. Ook krijg ik advies over supplementen, zoals B12 en B complex. Er worden geen merken of online winkels geadviseerd. Wellboard is in haar advies objectief.

Investeer in je gezondheid

Ik ben me bewuster dan ooit hoe belangrijk het is om te investeren in mijn gezondheid. We weten bijna meer van de onderhoudsstatus van onze auto of huis dan van ons eigen lichaam. Vreemd eigenlijk als je het zo bekijkt. Met Wellboard weet je precies waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Zo kun je doelgericht aan je gezondheid werken. Je hoeft immers niet ziek te zijn om beter te worden. Preventief bloedonderzoek zou wat mij betreft standaard moeten zijn. Preventie is wat mij betreft dé sleutel. Mocht je jezelf iets cadeau willen doen, geef jezelf dan een uitgebreid onderzoek van Wellboard cadeau. Je gezondheid is immers onbetaalbaar!

Ben je benieuwd wat Wellboard voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op Wellboard.nl

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit