Zoeken...
TOP
Food Producten Reviews Tussendoortjes

Week van Snoep Goed 2021

In de week van 18 tot en met 24 januari 2021 eet en drink ik de hele week geen ongezonde tussendoortjes. Ik doe, tijdens de eerste editie van de Week van Snoep Goed, mee aan de challenge om ongezonde tussendoortjes voor gezondere alternatieven te vervangen. Zo vervang ik frisdrank voor een glas water met diepvries fruit, het bakje chips voor groentestengels of rauwkost en een snoepje voor een lekkere fruitsnack. Het doel van Week van Snoep Goed is bewustwording omtrent voeding te creëren. Het is een nationale challenge waarbij je wordt uitgedaagd om een week lang geen ongezonde tussendoortjes te eten.

Snoep gezond, eet een appel

Wie kent deze slogan niet? Ik denk dat er heel wat generaties groot zijn geworden met deze slogan, net als ik. Ik herinner me zelfs de poster in de wachtkamer van mijn tandarts nog. En bij diezelfde tandarts stond vorige week nog een mand met appels op de balie. Gezond snoepen klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar afvallen, een gezonde leefstijl en snoepen en snacken, gaan wat mij betreft heel goed samen. Gezond leven is namelijk geen dieet. Mijn leefstijl is veranderd, maar ik blijf een enorme snoepkont. “Zero tolerance” werkt bij mij juist averechts. Ik snoep en snack nog altijd en iedere dag, maar bewust, verantwoord en, met enkele uitschieters, met mate. 

De keuze voor eten is enorm gegroeid. De schappen in de supermarkt liggen vol met zoete en calorierijke troep. Gelukkig zijn er steeds meer verantwoorde tussendoortjes op de markt. Fruit is een heerlijk tussendoortje, maar laten we eerlijk zijn, je hebt niet altijd zin in een appel toch? Best regelmatig heb ik zin in iets anders, Maar wat zijn in dat geval dan slimme snoepkeuzes?

Yummy for your tummy

Bij de aanmelding van mijn deelname aan Week van Snoep Goed zag ik dat je een Snoep Goed Box kunt bestellen voor maar 10 euro inclusief verzendkosten. In deze box zitten meer dan genoeg heerlijke en verantwoorde alternatieven, die passen binnen de Week van Snoep Goed. Zo wordt de deelname aan de challenge een makkie.

Een aantal deelnemende producten kende ik al en schreef ik over: Tante Toos Suikerloos en Fruitfunk. Lees ook mijn blog Gezond snoepen waarin ook nog een aantal andere producten aan bod komen. In de Snoep Goed Box zitten ook een aantal producten die voor mij nog onbekend waren. De aanschaf van de box is dan een leuke manier om kennis te maken met die producten. Ga jij de challenge aan?

Heb je interesse in de consumptie van suiker en snoepgoed in Nederland? Neem dan een kijkje op de website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit