Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Wat als de wind komt

Olivier was een kleine piekeraar en maakte zich zorgen over van alles. Wat als hij de rits van zijn winterjas niet meer open krijgt? Wat als hij een banaan met bruine vlekken zou eten en zijn kleding vies zou worden? Het meeste zorgen maakte hij zich over de wind. Dan ontmoet hij Madelief en zij is helemaal nergens bang voor. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Is de wind echt zo eng?

Piekeren over alledaagse dingen

Wat als de wind komt is een grappig en eigenzinnig prentenboek dat piekeren bespreekbaar maakt. Piekeren is een belangrijk thema voor (kleine) kinderen en in dit boek komt dit op een luchtige manier aan bod. Piekeren gaat vaak over alledaagse dingen, zoals school, huiswerk, vriendschappen of een bezoek aan de tandarts. Bij mijn kinderen merk ik dat ze wel eens piekeren als ze ’s avonds in bed liggen. Het wordt donker en er moet rust komen. Dan stellen ze veel vragen of vertellen ze wie er verdrietig was in de klas of moest huilen. Kinderen die regelmatig piekeren zijn vaak erg gevoelig en trekken de emoties van anderen dan ook aan als een spons.

Wat is het ergste dat kan gebeuren?

Ik vind het fijn om dit soort onderwerpen aan de hand van kinderboeken met mijn kinderen te bespreken. Het verhaal van Wat als de wind komt past in de beleveniswereld van kleuters en de illustraties zijn prachtig. Er zijn zelfs een paar pagina’s waar geen tekst staat. Mijn jongens vertellen me wat ze zien en zo vertellen ze mij het verhaal. Het gaat niet alleen over angst, maar ook over het overwinnen van angst. Als het boek uit is, zeg ik als afsluiting nog een keer: wat is het ergste dat kan gebeuren? En dan komt mijn jongste zoon met deze heerlijke uitspraak: ‘Ja, wat is nou erg? Als je vlekken krijgt van het eten van een banaan dan kun je die gewoon afspoelen onder de douche.’

Bestel makkelijk via je lokale boekhandel of via Bol.com

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Wat als de wind komt

Wat als de wind komt
Pamela Butchart en Kate Hindley
Gottmer
ISBN 9789025774028
maart 2021
€ 14,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo