Zoeken...
TOP
Leefstijl

17e Warmetruiendag

Alles uit de kast, elke trui telt!

Jaaa… het Warmetruienseizoen is weer begonnen! Energiebesparing staat vanwege de energie- én klimaatcrisis met stip op één en daarom hebben veel mensen deze winter al elke dag Warmetruiendag. Nu is dus hét moment om de impact van deze collectieve actie te ervaren. Samen met alle Warmetruiendagvrienden bereiken we een gigabesparing van 6,3 miljoen kilo CO2-uitstoot. 

Een wereld van klimaatoplossingen

In 2050 is alle energie in Nederland 100% schoon, aldus de Klimaatwet. Warmetruiendag kaart aan welke vragen we hiervoor de komende jaren gaan beantwoorden. Want: #hoedan? Stap daarom in de Wereld van Warmetruiendag en deel ook jouw klimaatactie en klimaatoplossing. Doe je ook mee? Samen hebben we impact: dág kolen en gas, hallo energiebesparing!

Warmetruiendag laat zien: het is geen of-of maar en-en: want allemaal samen hebben we impact! En: energiebesparing is urgenter dan ooit, want wat we niet gebruiken, hoeven we niet op te wekken. Samen kunnen we de uitstoot van de broeikasgassen te lijf gaan. Naast mensen thuis, scholen en overheden doen ook bedrijven massaal mee: niet alleen omdat het leuk en zinvol is om energie te besparen, ook vanuit een maatschappelijke missie bijvoorbeeld, of om collega’s, klanten en leveranciers te inspireren. Ik doe mee om energiebesparing op de kaart te zetten, want bewustwording is dé grootste stap in verandering. Deze klimaatactie zet me aan het denken over mijn stookgedrag en motiveert me om bewuster om te gaan met energie.

Veel kleine beetjes helpen een boel

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, een samenwerking van 175 gemeenten, provincies en waterschappen voor impactvol lokaal klimaatbeleid. Op de website Warmetruiendag.nl vind je super veel informatie, nieuws, kun je je kosteloos aanmelden voor deelname en kun je een klimaatzelftest doen. Op veel simpele manieren kun je een bijdrage leveren aan een schonere wereld. En nee, een extra warme trui is niet genoeg om het klimaat te redden, maar: elke trui telt. Dus laten we ons niet gek maken met denken dat de ander aan zet is: het is tijd voor actie!

Wat voor type ben jij? Doe de klimaat zelftest!

Copyright afbeeldingen: Warmetruiendag

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit